Спільними зусиллями допомагаємо учасникам АТО

Працівники Івано-Франківського центру ПТО ДСЗ Білейчук З.Л. та Гуменюк Н.Я. 2 грудня прийняли участь в інформаційному семінарі для військовослужбовців – учасників АТО та осіб з інвалідністю на тему: «Соціальна та професійна адаптація учасників АТО», який проведено в рамках Всеукраїнської декади зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю, у Івано-Франківському міському центрі зайнятості.

Мета заходу – надати учасникам всебічну інформацію, що стосується їх можливостей у різних сферах життєдіяльності та соціальних гарантій. Тому до діалогу з безробітними – демобілізованими військовими та учасниками АТО запросили практичного психолога.

Розпочинаючи засідання, головний спеціаліст відділу активної підтримки наголосила: «Проблеми демобілізованих військовослужбовців не повинні залишатися без уваги. Об’єднавши спільні зусилля, ми зможемо допомогти їх вирішенню». Учасникам семінару розповіли про можливість безкоштовної психотерапевтичної допомоги учасникам АТО та членам їх родин, а також про адаптацію учасників АТО.

Надалі захід продовжився у формі діалогу. Учасники семінару мали можливість жваво обговорити питання, що стосуються компетенції служби зайнятості, навчання та перенавчання на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, отримання одноразової допомоги для започаткування власної справи. Деякі запитання стосувалися пільг на оплату проїзду у міському та міжміському транспорті, лікування у закладах охорони здоров’я. Тому присутні домовилися, що в майбутньому при проведенні такого роду заходів необхідно запрошувати й представників інших державних установ.

Спілкування пройшло в діловій атмосфері. Обмінявшись думками і поглядами на спільні справи та проблеми, учасники зустрічі й надалі працюватимуть у тісній співпраці задля їх вирішення. Представники Івано-Франківського ЦПТО ДСЗ запросили учасників на день відкритих дверей, який відбудеться 4 грудня в приміщенні навчального закладу.