СТВОРИТИ РОБОЧЕ МІСЦЕ ДЛЯ СЕБЕ

Сьогодні для багатьох непросто знайти роботу та ще й досягти кар’єрних успіхів. Одним із шансів, яким варто скористатись безробітним, що стоять на обліку у базових центрах зайнятості, є можливість відкрити власну справу, а для організації підприємницької діяльності отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю. Обов’язковою умовою для бажаючих зайнятись підприємницькою діяльністю є складання бізнес-плану після закінчення навчання у Івано-Франківському центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

20 листопада поточного року відбувся захист бізнес-планів слухачів групи «ОМП-175». Майбутні підприємці представили на захист цікаві бізнес-ідеї, серед яких варто відзначити «Ремонт комп’ютерної та оргтехніки» Кравця А.М. з Городенківщини. Для нього, як учасника антитерористичної операції, питання працевлаштування досить актуальне. Започатковуючи власну справу з відносно невеликим стартовим капіталом, колишній безробітний створює для себе робоче місце з можливістю розвитку у подальшому.

Для Бевзюка Ю.Д. з обласного центру бізнес-ідеєю є «Організація виробництва сушених (обезводнених) овочів та фруктів». Проаналізувавши ринок продуктів міста та області, а також вивчивши мережу Інтернет на рахунок присутності сушених овочів та фруктів, майбутній підприємець зробив висновок, що продукти, які планує виробляти, недостатньо представлені в галузі харчової промисловості. Споживання сухих овочів та фруктів, натуральних чаїв та компотів з карпатських ягід – мета такого проекту.

«Надання послуг у сфері медицини» – хороший шанс для франківчанки Зазубик М.Я. застосувати свої професійні знання та досвід лікаря. Майбутній підприємець планує надавати досить різноманітні медичні послуги: від масажів та антицелюлітних програм до мануальної, ударно-хвильової терапії, ультразвукової денситометрії тощо.

Професійні знання та досвід юриста у сфері реєстрації бізнесу стануть у пригоді Кудерському М.В. із Тлумаччини. Його бізнес-план передбачає і наступний крок для розширення спектру юридичних послуг – надання послуг у сфері земельних відносин.