СКОРИСТАЙТЕСЬ МОЖЛИВІСТЮ ЗАБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ РОБОТОЮ

У теперішній складний економічний час важко підібрати роботу, яка б відповідала інтересам і уподобанням, а тому чимало безробітних використовують можливість забезпечити себе роботою самостійно – започатковують власний бізнес.

3 та 7 серпня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 53 слухачів груп «ОМП-165» та «ОМП-166» курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва» успішно захистили бізнес-плани своєї майбутньої підприємницької діяльності.

«Виробництво воскових свічок» – бізнес-ідея, яку реалізовуватиме слухач із Тисменицького району Козак А.Б. При вивченні ринку збуту майбутній підприємець провів опитування компаній, які займаються організацією свят та урочистостей, настоятелів релігійних храмів, власників магазинів церковної атрибутики і ритуальних послуг та дійшов висновку, що попит на такий вид товару не задовольняється у повному обсязі, а тому його справа є перспективною. Тим паче, що воскові свічки – це екологічно чистий продукт, вони складаються із натуральних речовин і не приносять шкоди здоров’ю, навіть якщо у приміщенні їх горить багато.

Слухач Безділь А.П. у Долинському районі відкриває майстерню по перетяжці та ремонту м’яких меблів. Маючи власний досвід у цій справі, добре вивчивши таку сферу діяльності, він сподівається, що його приватне підприємство успішно задовольнятиме потреби населення та стане прибутковим бізнесом.

Для його колеги Пирин Г.Б. «маленькою мрією, яку прийшов час реалізовувати», стала організація мовної школи для дітей, підлітків та дорослих. В наш час знання іноземної мови досить актуальне для тих, хто претендує на вдалу кар’єру. А тому слухачка, за дипломом викладач німецької та англійської мови, пропонує спектр перекладацьких послуг, організацію курсів іноземних мов для дітей та дорослих, підготовку учнів до зовнішнього незалежного оцінювання, а також запрошує відвідати демонстрацію сучасних і класичних фільмів у кіноклубі; читання та обговорення за чашкою кави книг іноземними мовами у читацькому клубі; розігрування сценаріїв, декламування, виконання пісень іноземними мовами в клубі акторського мистецтва.