МУЛЬТИМЕДІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ – ОДИН ІЗ НАПРЯМКІВ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

Колектив висококваліфікованих викладачів Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості наполегливо працює над тим, щоб кожен слухач отримав гідний рівень підготовки, досконало оволодів знаннями і навичками, творчо підходив до своєї майбутньої роботи. Для цього у навчальному процесі використовуються сучасні інформаційно-комунікаційні технології: доступ до мережі Інтернет, комп’ютерна та мультимедійна техніка.

Сьогодні мультимедійні технології є одним із перспективних напрямків інформатизації навчального процесу. Вони інтегрують у собі потужні освітні ресурси, відкривають принципово нові методичні підходи до організації педагогічного процесу. Така система комплексної взаємодії візуальних і аудіоефектів під управлінням інтерактивного програмного забезпечення з використанням сучасних технічних і програмних засобів, які об’єднують текст, звук, графіку, фото, відео тощо в одному цифровому відтворенні робить процес навчання більш технологічним і більш результативним.

Мультимедійні технології застосовуються викладачами Івано-Франківського центру ПТО ДСЗ під час підготовки майбутніх продавців, адміністраторів, касирів, для тих, хто бажає відкрити власну справу. Вони дозволяють робити уроки не схожими один на одного, покращують засвоєння слухачами різних предметів: «Охорона праці», «Організація обслуговування відвідувачів», «Основи рекламного маркетингу і дизайну», «Правове регулювання підприємницької діяльності», «Бізнес-планування», «Товарознавство продовольчих товарів» та ін. Головним успіхом застосування мультимедійних технологій є інтерес слухачів, їх готовність до творчості, потреба в отриманні нових знань. Відчуття постійної новизни сприяє розвитку у слухачів інтересу до навчання.