КАЛУШ – МІСТО ПРОФЕСІЙ

5 липня поточного року працівниця Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Осадченко Х.О. прийняла участь у першому всеукраїнському профорієнтаційному дитячому заході «Місто професій», який проводився у м.Калуші.

Учасникам віком від 2 до 18 років запропонували близько 32 професії. Діти, самостійно обираючи різні професії, випробовували себе в них, отримували практичні навички, пізнавальні поради від професіоналів своєї справи. Дехто з них, можливо, задумався про свою майбутню професію.

Діти, отримавши під час реєстрації свої перші паспорти громадянина України, розпочинали самостійний робочий день і отримували заробітну плату. За отримані гроші «Міста професій» діти купляли різні солодощі та смаколики.

«Місто професій» – це мій внесок у розвиток нашої держави та її потенційних молодих кадрів. Ідея організації такого заходу прийшла до мене, оскільки я мати двох дітей і хотіла б, щоб вони дізнались якомога більше про професії», – говорить Тетяна Люлька, головний організатор заходу.

Нагадаємо, що м.Калуш отримав естафету від м.Львова, де 4 липня цього року проводився аналогічний профорієнтаційний дитячий захід.