МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «РИНОК ПРАЦІ УКРАЇНИ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІР»

25 червня поточного року у місті Києві відбулася міжнародна науково-практична конференція «Ринок праці України: європейський вимір», на якій розглядалися шляхи та можливості імплементації вітчизняних та європейських практик забезпечення зайнятості населення, удосконалення інституціонального забезпечення розвитку ринку праці, механізми сприяння молодіжній зайнятості, розвиток професійних кваліфікацій працівників як основа ефективної співпраці роботодавців та служб зайнятості.

Конференцію організовано Міністерством соціальної політики України, Державною службою зайнятості України, Фондом ім. Фрідріха Еберта в Україні, Програмою розвитку ООН та Міжнародною організацією праці.

У конференції взяли участь Міністр соціальної політики України Павло Розенко, Голова Державної служби зайнятості України Ярослав Кашуба, директор Групи технічної підтримки з питань Гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт) Антоніо Граціозі, директор ПРООН в Україні Янтомас Хіємстра, директор регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Штефан Мойзер, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України, академік НАН України Елла Лібанова, українські та зарубіжні керівники і представники профільних установ, провідні експерти та вчені.

До участі у конференції запрошувались директори обласних центрів зайнятості та центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Директор Івано-Франківського центру ПТО ДСЗ Гопайнич М.Г. відзначила високий рівень підготовки конференції, її актуальність для модернізації та розвитку служби зайнятості.