УЧАСНИКИ АТО МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ СТАТИ ПІДПРИЄМЦЯМИ

На сьогоднішній день першочерговим завданням служби зайнятості є працевлаштування демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, які повертаються до мирного життя. Серед багатьох заходів, що пропонуються таким безробітним для вирішення цього питання, є можливість відкрити власну справу. З цією метою Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проводить навчання на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

11 червні поточного року у навчальному центрі відбувся захист бізнес-планів у групі «ОМП-161». Серед слухачів, які вирішили стати у майбутньому підприємцями, навчались 4 учасники АТО. Вони обрали різні напрями своєї діяльності. Так, «Надання перукарських послуг» – бізнес-план Грицака В.Д. із Калущини; «Роздрібна торгівля одягом» – Ваганчука А.Я. із Тлумацького району. На Косівщині Шарабуряк О.І. надаватиме фотопослуги, а Богдан Д.І. вирішив займатись популярним у його регіоні «зеленим туризмом».

Важливо відзначити, що доброю підмогою майбутнім підприємцям стане одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.