ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

26 травня поточного року в рамках «День відкритих дверей» у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулось ознайомлення з навчальним закладом внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Івано-Франківському міському центрі зайнятості. Навчальний заклад відвідали внутрішньо переміщені особи з м.Донецьк та Автономної Республіки Крим за участі провідного фахівця відділу активної підтримки безробітних Івано-Франківського міського центру зайнятості Бондаренка Тараса Миколайовича.

Задля вирішення численних проблем, які доводиться вирішувати внутрішньо переміщеним особам, привернення уваги громадськості до них та з метою зайнятості таких осіб Івано-Франківський міський центр зайнятості постійно проводить інформаційно-роз’яснювальні та профорієнтаційні заходи. Один із них – «День відкритих дверей у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

З внутрішньо переміщеними особами зустрілась директор Гопайнич Марія Григорівна, яка розповіла про навчальний заклад, провела огляд його матеріально-технічної бази та відповіла на поставлені запитання.

Сфера діяльності Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості досить різноманітна: від професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних, сприяння у відкритті підприємницької діяльності з можливістю отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю до здобуття нової професії. На даний час у навчальному закладі проліцензовані чотири професії: адміністратор, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, касир торговельного залу. Для курсів цільового призначення розробляються та постійно оновлюються навчальні плани і програми різноманітних напрямків.