ВИПУСК ПРОДАВЦІВ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

18 травня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся випуск слухачів групи «ПД-6», яким присвоєно робітничу професію «Продавець продовольчих товарів третього розряду».

Професія продавця для багатьох видається на перший погляд не складною. Проте в сучасних умовах вона вимагає від справжнього фахівця своєї справи знання правил торгівлі товарами, їх асортимент, призначення, способи використання і догляду за ними, терміни їх зберігання; знання техніки і механізації торговельних розрахунків, організації та технології торговельних процесів; володіння інформацією про стан споживчого попиту.

Вміння рахувати, справно користуватись контрольно-касовим обладнанням, володіти інформацією про «свіжість» товару, його якість, асортимент, складову та вплив на організм людини – це теж є важливими вимогами до професіонала у сфері торгівлі. Цих професійних знань, вмінню спілкуватись з людьми, бути терплячими, доброзичливими та ввічливими наших слухачів навчали на заняттях загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовки кваліфіковані викладачі Юречко Г.М., Гикавець Л.В., Довжинський І.М., Гуменюк Н.Я.

На виробниче навчання та практику майбутніх продавців любязно прийняли торгівельні заклади обласного центру магазин «Фуршет» та «Вопак», а також Рожнятівський «Водолій».

Ринок праці постійно потребуватиме кваліфікованих продавців, адже торгова справа одна з важливих та потрібних людям. Тому сучасний продавець має бути і товарознавцем, і маркетологом, і професійно освіченою людиною, щоб покупець залишав торговельний заклад з думкою знову скористатись вашими послугами.