ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ ЯК ВИД МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА НА ПРИКАРПАТТІ

Зелений туризм як вид малого підприємництва на Прикарпатті займає чільне місце. Івано-Франківська область має значні туристичні ресурси для задоволення потреб вітчизняних та іноземних туристів в оздоровленні, відпочинку й пізнаванні історії та культури краю. Туристів приваблює сприятливий клімат, водні рекреаційні ресурси, лікувальні мінеральні води, численні природоохоронні об’єкти, історико-культурні пам’ятники. Рельєф території та тривалість снігового покриву сприяє розвитку різних видів гірськолижного спорту. То ж зрозумілою є популярність «зеленого туризму» серед бажаючих розпочати власну справу.

05 травня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся захист бізнес-планів слухачів групи №822 курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

Розпочати власну справу у сфері зеленого туризму на Верховинщині вирішили слухачі Рибчук В.В. та Кавінська І.М., на Яремчанщині – Кундель І.В. та Костюк О.В., на Рожнятівщині – Шлапак В.Я. Бажаючих відпочити на Коломийській землі Лопачак Р.М. запрошує до «Коломийської садиби», яку планує розташувати на околиці міста Коломия.

Для майбутніх підприємців ключовою перевагою даного бізнесу є перспективний та рентабельний напрямок сучасного туристичного бізнесу в Україні і в регіоні зокрема. Важливим є позитивний вплив вказаної підприємницької діяльності на вирішення соціально-економічних проблем села, а саме залучення до співпраці місцевого населення та створення робочих місць. При певному нагромадженні відпочивальників виникатиме питання задоволення їх різноманітних запитів, що в свою чергу стимулює розвиток сфери послуг: транспортних, зв’язку, торгівлі, побутового обслуговування, відпочинково-розважальних та ін.