МАЙБУТНІ АДМІНІСТРАТОРИ РОЗПОЧАЛИ НАВЧАННЯ

Одним з основних напрямків розвитку сучасної економіки є сфера послуг, яка стрімко розвивається і має потребу в кваліфікованих фахівцях. Оренда готельного номера, зберігання грошей в банку, перельоти літаком, візит до лікаря, стрижка у перукарні, відвідання спортивних змагань, перегляд кінофільму, ремонт автомобіля чи консультація у адвоката — все це щоденні операції, пов’язані з придбанням послуги. Компетентним провідником у цій галузі є адміністратор – фахівець, який здійснює роботу з якісного і ефективного обслуговування відвідувачів; керує організацією, виробничими процесами, а також грамотно розподіляє роботу серед персоналу компанії.

Безробітні громадяни, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості, можуть здобути професію адміністратора у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості.

27 квітня поточного року у навчальному закладі розпочали навчання слухачі групи А-8 за професією «Адміністратор». Протягом п’яти місяців за допомогою кваліфікованих викладачів вони вивчатимуть інформаційні технології, основи правових знань, планування і технологію управління персоналом підприємства, організацію обслуговування відвідувачів, основи рекламного маркетингу і дизайну, психологію роботи з людьми та ін. У навчальному плані передбачені і уроки професійно-практичної підготовки, на яких майбутні професіонали матимуть змогу набуті знання застосувати на практиці.

Скільки існує сфер діяльності, де потрібен адміністративно-управлінський персонал, стільки і знань необхідно для роботи адміністратором. Випускники Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості зможуть працювати в закладах громадського харчування (ресторанах, кафе, барах), готельно-туристичного обслуговування (готелях, туристичних фірмах), у сфері побутового обслуговування (салони краси, перукарні, будинки побуту), у сфері торгівлі тощо.