ДОПОМОГА ДЕМОБІЛІЗОВАНИМ УЧАСНИКАМ АТО

У теперішній скрутний для країни час далеко не всі можуть знайти роботу. На особливу увагу у розв’язанні цього важливого питання заслуговують демобілізовані учасники АТО, які повертаються до мирного життя і перед якими постає одне з актуальних для них питань – пошук роботи та працевлаштування.

З метою допомоги демобілізованим учасникам АТО обласна служба зайнятості та Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості зокрема серед інших послуг пропонують демобілізованим навчання на курсах підвищення кваліфікації за напрямом «Основи малого підприємництва» з одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

08 квітня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся захист бізнес-планів слухачів групи «ОМП-157».

Серед 18 слухачів, які презентували майбутню підприємницьку діяльність, свій бізнес-план представив слухач Бандура Ігор Михайлович, військовослужбовець, демобілізований із зони АТО. Після повернення до мирного життя він вирішив скористатись можливістю віднайти та реалізувати себе в підприємництві і започаткувати власну справу «Надання послуг по ремонту та обслуговуванню автомобілів». Зроблений за місцем проживання аналіз ринку виявив відсутність станцій технічного обслуговування як у селищі Більшівці Галицького району, так і в навколишніх селах. Багатьом водіям доводиться самотужки, без належного інструменту займатись ремонтом автомобілів або ж витрачати час і зайві кошти для доставки машини до найближчої СТО. Поспілкувавшись з місцевими жителями, врахувавши наявність необхідних знань у сфері ремонту та обслуговуванні автомобілів різних марок та класів, Бандура І.М. вирішив започаткувати власну справу саме у цій сфері.

Питання працевлаштування військових зони АТО є пріоритетним серед безлічі питань, які на даний час вирішує державна служба зайнятості. Саме тому наш навчальний заклад готовий допомогти кожному, хто має в цьому потребу і бажання.