ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОМУ ЦЕНТРІ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

31 березня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся день відкритих дверей для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Івано-Франківському міському центрі зайнятості. У заході взяли участь 14 внутрішньо переміщених осіб з міст Єнакієво, Донецьк, Макіївка, Тельманове, Селидове, Алчевськ, Попасна та Маріуполь.

Головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Івано-Франківського міського центру зайнятості Микитюк Лілія Іванівна наголосила, що внутрішньо переміщені особи є особливою категорією безробітних і з метою вирішення питання їхньої зайнятості, задля привернення уваги громадськості до їхніх проблем проводиться чимало інформаційно-роз’яснювальних та профорієнтаційних заходів. Серед послуг, які пропонуються зареєстрованим внутрішньо переміщеним особам, є навчання у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Директор Центру Гопайнич Марія Григорівна розповіла присутнім про послуги навчального закладу, його можливості щодо професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних, сприяння у відкритті підприємницької діяльності з можливістю отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю, здобуття нової професії.

На даний час Центром проліцензовано п’ять професій: адміністратор; в’язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів; касир торговельного залу; продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів, а також розроблено навчальні плани та програми більш ніж за 20 напрямками для курсів цільового призначення.

На завершення заходу для присутніх керівник закладу провела огляд матеріально-технічної бази та відповіла на поставлені запитання.

Питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб є на сьогодні пріоритетними і вимагають від кожного з нас неабиякої уваги до їх вирішення.