МОЯ РОБОТА – ВЛАСНА СПРАВА

Розпочати власну справу для багатьох здається «непідйомною» справою. Дійсно, для цього замало лише відважитись на такий відповідальний крок. Необхідно мати сміливість, терпеливість, відповідні знання, фінансову готовність і обов’язково – свою ідею бізнесу. Вибудувати модель майбутньої власної справи вам допоможуть у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на десятиденних курсах підвищення кваліфікації за напрямом «Основи малого підприємництва».

На даний час у навчальному закладі на згаданих курсах навчається 48 слухачів, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості і виявили бажання започаткувати власну справу. На заняттях вони вивчають основи ринкової економіки, управління власним бізнесом, знайомляться з тонкощами сучасного маркетингу малого бізнесу, правовими основами підприємницької діяльності. Значна увага приділяється вивченню бізнес-планування у малому підприємництві, оподаткування та спрощених систем обліку і звітності, а також фінансів та кредитування суб’єктів підприємницької діяльності. Здобуті знання стануть для початківців доброю підмогою на перших сходинках власного бізнесу. Фінансовою підтримкою для наших слухачів буде одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Такий «стартовий капітал» допоможе Косило Н.Я. відкрити у м.Яремче туристичну фірму «Гуцуляндія»; Коневичу Н.М. (Калуський район) – зайнятись ремонтом та обслуговуванням комп’ютерної техніки; Мухіній О.М. (Коломийський район) – започаткувати вирощування шампіньйонів.

Колишня трудова діяльність слухачів із Надвірнянщини Григорчук Н.М., Ерстенюк О.Д., Ковальчишин О.В., Приймак М.Д. як інженерів-будівельників за освітою пов’язана із землевпорядкуванням. То ж зрозуміло чому вони працюють над розробленням бізнес-планів щодо надання послуг у сфері землевпорядкування.

«Малювання завжди було для мене засобом вираження свого внутрішнього світу, можливістю донести до інших красу навколишнього середовища, яку в рутині будення люди перестали помічати», – каже слухачка із м.Калуш Змарзла А.С. Як художник-дизайнер вона довго шукала шляхи самореалізації у цій сфері, і ось відкриття власної справи «Художній дизайн» відтепер стане справою її життя. Рекламний дизайн, дизайн аксесуарів та речей для оздоблення приміщення, різноманітні художні послуги – неповний перелік послуг, що планує надавати своїм клієнтам майбутній підприємець.

Залишитись без роботи – не є безвихідна ситуація. Кожен по різному реагує на таку проблему, проте пам’ятаймо, що у кожного з нас є чималі запаси енергії, сили, терпіння. Варто лише захотіти і наполягти на правильному їх застосуванні. Адже відомо – дорогу осилить лише той, хто йде.