В ОБЛАСТІ РОЗПОЧАТО ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВІ РОБОТИ

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної державної адміністрації окремі господарства Городенківського та Снятинського районів розпочали посів ярих зернових (ячмінь, овес), продовжується підживлення озимих зернових та озимого ріпаку. Попри складний економічний стан продовжується накопичення матеріально-технічних ресурсів. Забезпечення паливно-мастильними матеріалами складає понад 65%, продовжується їх закупівля. Область в повному обсязі забезпечена насінням ярих зернових культур, завершена його очистка та доведення до посівних кондицій. Забезпеченість агроформувань мінеральними добривами складає 70%, засобами захисту рослин -71% до потреби.

На замовлення роботодавців ПП «Аронія», ПФ «Ярослав і К?» та Снятинського районного центру зайнятості у березні поточного року Івано-Франківським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проведено курси цільового підвищення квіліфікації за напрямом «Вирощування сільськогосподарських культур».

В процесі навчання 53 слухача здобули необхідні знання у кваліфікованих викладачів, які ознайомили майбутніх працівників сільського господарства з технологіями обробітку грунту, основами агрономії, технологією вирощування зернових і технічних культур та ін.

Прикарпатські аграрії сподіваються, згідно з прогнозом синоптиків, на підвищення середньодобової температура березня. Це сприятиме своєчасному та якісному проведенню комплексу весняно-польових робіт, в якому активну участь братимуть і наші випускники.