ЗАПОЧАТКУЙТЕ ВЛАСНУ СПРАВУ

На Прикарпатті переважає в основному малий бізнес, який відіграє важливу роль для забезпечення зайнятості населення та створення нових робочих місць. У теперішніх складних політичних і економічних умовах більшість громадян розуміють, що не варто сподіватися на «краще майбутнє», яке само собою має наступити. Адже відомо, що зміни починаються з кожного з нас. Чи не тому все більше бажаючих започаткувати власну справу звертаються до Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, щоб пройти навчання на десятиденних курсах підвищення кваліфікації за напрямом «Основи малого підприємництва».

05 березня поточного року у навчальному закладі відбувся захист бізнес-планів слухачів групи «ОМП-154». 27 майбутніх підприємців запропонували досить різноманітні та цікаві бізнес-ідеї, серед яких хочеться відзначити «Школу англійської мови для дошкільнят» (Бдаві Г.І., Богородчанський район), «Надання послуг перекладача» (Лукинчук Л.Д., Коломийський район), «Розробка та впровадження програмного забезпечення» (Марич І.Я., Калуський район), «Переробка овочів та фруктів (сушка)» (Опарик Г.С., Косівський район), «Відкриття інтернет-магазину вишиванок» (Олексюк Н.Я., Коломийський район) та ін.

Школу торгового представника відкриває слухачка із Калуського району Сондей О.Р. На даний час робота торгового представника є актуальною, динамічною, з великими можливостями кар’єрного росту, самовдосконалення та самореалізації. Адже кандидат на таку посаду має володіти досить широким діапазоном знань і вмінь у цій сфері. Це якісна та кількісна дистрибуція, мерчандайзинг, робота з дебіторською заборгованістю, поняття про техніку ведення переговорів, категорії та типи торгових точок і т.п. Майбутній підприємець пропонує поділитись набутим досвідом на організованих нею тренінгах та заняттях.

Для досягнення успіху, важливо, щоб кожен віднайшов свою справу, виконував її якісно та професійно. А для цього необхідно постійно вчитись, підвищувати рівень фінансової грамотності, розвиватися у вмінні жити в будь яких умовах, а тим паче у теперішніх – складних і нестабільних. Знання, необхідні для започаткування власної справи, ви зможете здобути у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Скористайтесь шансом стати успішним підприємцем!