СКОРИСТАЙТЕСЬ МОЖЛИВІСТЮ ЗАПОЧАТКУВАТИ ВЛАСНУ СПРАВУ

У малому бізнесі Івано-Франківської області задіяна чимала кількість населення. Причиною цього є не лише бажання громадян «заробляти на самих себе». Багато хто з підприємців малого бізнесу має можливість зробити реальністю свою мрію чи бізнес-ідею, або ж просто зайнятись улюбленою справою ще й при цьому створити робочі місця для безробітних.

Для бажаючих відкрити власну справу є достатньо способів і можливостей. Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості для безробітних, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості, пропонує один з них – це навчання на десятиденних курсах підвищення кваліфікації за напрямом «Основи малого підприємництва» з одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

17 лютого поточного року 29 слухачів групи «ОМП-153» отримали посвідчення про підвищення кваліфікації і дістали можливість започаткувати власну справу. За видами економічної діяльності структура малих підприємств Прикарпаття досить різноманітна – це промисловість, торгівля та громадське харчування, будівництво, транспорт та зв’язок, сільське господарств та ін.

На Калущині розпочинає свою підприємницьку діяльність Мельник В.В., який свої знання та вміння техніка-технолога меблевого виробництва вкладає для започаткування власної справи. Виготовлення корпусних меблів, їх ремонт; заміна фурнітури, фасадів, ручок; врізання мийки, духовки, витяжки – усі ці послуги надаватимуть клієнтам його підприємства.

Для деяких слухачів пріоритетною є галузь сільського господарства. Твердохліб М.С. із Тлумацького району створює пасіку і буде забезпечувати ринок продуктами бджільництва. Розводити кролів різних порід – бізнес-ідея Мельничайка В.Б. із Рогатинщини. На родючій землі Городенківського району мріє вирощувати зернові, бобові та олійні культури Глінський В.В.

Слухач із Калуського району Перегіняк Н.І., маючи музичну та юридичну освіту, володіючи організаторськими навичками, прийняв рішення започаткувати власну справу, надаючи послуги щодо організації святкувань, концертів, конференцій, семінарів, виставок.

Основною метою бізнес-планів наших слухачів є не лише отримання прибутків. Надавати якісні послуги, зайняти свою нішу та закріпити позиції на ринку, розвивати масштаби діяльності і, що важливо, створювати нові робочі місця – ось завдання, які ставлять перед собою майбутні підприємці і, які варті того, щоб вони успішно здійснились.