ДОПОМОМАГАЄМО ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

У теперішній нелегкий час через напружену обстановку на сході нашої країни на Прикарпатті зростає чисельність вимушених переселенців з Донбасу. Із територій, які обстрілюють бойовики, на яких люди не можуть проживати без даху над головою, під постійною загрозою смерті, прибувають люди, які потребують нашої уваги та допомоги.

Однією із найважливіших проблем внутрішньо переміщених осіб є їх працевлаштування. Зважаючи на те, що ситуація на ринку праці теж є непростою, перед працівниками служби зайнятості стоять складні завдання щодо забезпечення переселенців роботою. У центрах зайнятості, куди звертаються внутрішньо переміщені особи, їм, за потребою, пропонують працевлаштування на новостворених та вакантних робочих місцях, роботи тимчасового характеру, а також проходження професійного навчання на курсах підвищення кваліфікації у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Серед різноманітних напрямів навчання, які пропонує наш заклад, одними з основних є курси «Основи малого підприємництва», після проходження яких слухачі отримують одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Такою можливістю скористались переселенці із Донецької області та Автономної Республіки Крим, які у січні закінчили навчання у нашому закладі і успішно захистили бізнес-плани своєї майбутньої підприємницької діяльності.

Слухач Кушнєров В.М., який прибув до нас із Донецька і став на облік в Івано-Франківському міському центрі зайнятості, свою майбутню підприємницьку діяльність вбачає в наданні освітніх послуг. Він за фахом викладач англійської, тож своїми знаннями іноземної мови охоче поділиться з бажаючими.

Центр з надання послуг у сфері розвитку дітей та оздоровлення дорослого населення започатковує слухачка Ребриста Н.Г., яка прибула до нас із Маріуполя Донецької області. У програмі такого центру – проведення комплексних розвиваючих занять з дітьми різного віку; оздоровча гімнастика для людей від 12 до 65 років. Працюватиме тут і школа батьківства, на якій пропонується розгляд найактуальніших питань для всіх учасників, пошук ефективних шляхів їх розв’язання та досягнення успіху впровадження в життя.

У Косівському центрі зайнятості стала на облік Михальянц Я.О., яка прибула до нас із Автономної Республіки Крим. Художник за фахом вирішила реалізувати свої знання та вміння у сфері виготовлення та реалізації художніх виробів. Косівщина багата принадами для фахівців художньої сфери, тому розуміємо, чому наша слухачка обрала саме таку власну справу.

Доля кожної людини нерозривно пов’язана із долею країни, в якій вона проживає. У ці нелегкі часи, коли вирішується майбутнє України як держави вільної і демократичної, кожен з нас має розуміти – у єдності наша сила. Чужої біди не буває, тому двері нашого закладу завжди відкриті для тих, хто потребує нашої допомоги.