БЕЗВИХІДНИХ СИТУАЦІЙ НЕ БУВАЄ – РОЗПОЧИНАЄМО ВЛАСНИЙ БІЗНЕС

Для багатьох звільнення з роботи може стати безвихідною ситуацією. Та правильно говорять в народі – безвихідних ситуацій не буває.

Слухачка групи «ОМП-152» Водошняк М.І., маючи «за плечима» стаж роботи 28 років за спеціальністю інженер-технолог, після скорочення кадрів на попередньому місці роботи звернулась за допомогою у працевлаштуванні до Івано-Франківського міського центру зайнятості та скористалась доброю нагодою стати приватним підприємцем з отриманням одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Для цього вона пройшла навчання у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на десятиденних курсах цільового призначення «Основи малого підприємництва» та успішно захистила 02 лютого цього року бізнес-план власної справи «Вирощування домашніх курей». «Хочу самостійно надавати клієнтам послуги в сфері сільського господарства», – пише майбутній підприємець. Аналіз ринку показав, що на даний момент існує значний попит на екологічно чисту продукцію, в тому числі і на курячі яйця та м’ясо. Кури м’ясо-яєчних порід є універсальними, саме їх найчастіше розводять у присадибному господарстві. Вони приносять і яйця в достатній кількості, і м’ясо хорошої якості. У процесі переробки птиці отримують пух і пір’я. Відходи інкубації і забою птиці використовують для виробництва кормового борошна. Окрім того, птахівництво дає цінну побічну продукцію – пташиний послід. Приємно, що Водошняк М.І. знайшла вихід із складної ситуації. Тепер своє хобі вона перетворить на власний бізнес – розводитиме курей у домашніх умовах.

Інженер-механік Терновський С.М. із Тисменицького району, зважаючи на постійну зайнятість в транспортній сфері, вирішив розпочати власну справу з надання послуг транспортних перевезень для фізичних і юридичних осіб на власному автомобілі в межах Івано-Франківської області та по Україні.

Власний автосервіс (станцію технічного обслуговування) відкриває слухач із обласного центру Андріїшин Я.В. Його колегою у цій сфері підприємницької діяльності є Пітиляк В.В., який надаватиме послуги з ремонту та діагностики ходової частини легкових автомобілів на Косівщині.

Розпочинають власний бізнес слухачі із Рожнятівського району Семкович Н.В. («Діяльність у сфері бухгалтерського обліку та консультування з питань оподаткування») та Лагойда О.І. («Зелений туризм»); із Тисменицького району Крестинич П.П.(«Розробка та продаж програмного забезпечення для обліку та сервісне обслуговування клієнтів»); із Косівського району Сенчук О.І. («Ремонт та пошиття одягу»); із Калуського району Качура М.В. («Перукарські послуги»).

Безвихідних ситуацій не буває – підтвердженням цього стане успішна підприємницька діяльність наших слухачів. В цьому бажаємо їм удачі!