ПЕРШІ ВИПУСКНИКИ НОВОГО РОКУ

«Основи малого підприємництва» – найбільш затребуваний напрям навчання на курсах цільового призначення в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Станом на 16 січня 2015 року 104 слухача успішно пройшли навчання на вказаних курсах та захистили бізнес-плани своєї майбутньої підприємницької діяльності. Для розвитку власного бізнесу таким безробітним у базових центрах зайнятості нададуть одноразову виплату допомоги по безробіттю.

Серед підготовлених бізнес-планів досить цікавими є ідеї слухачів із обласного центру: «Надання послуг перекладу» (Олійник О.І.), «Надання послуг у сфері ведення кадрового діловодства» (Гос С.Й.), «Надання послуг у сфері організації, оформлення та проведення урочистих подій» (Морикін Я.В.).

Атракціон «Віртуальна реальність» планує відкрити слухач Яремко А.І. в одному із найбільших торгових центрів Івано-Франківська. Відвідувачі атракціону зможуть скористатись цілим спектром послуг: відеоігри, симуляція їзди на авто, перегляд реалістичних відеороликів.

Центр з надання послуг у сфері розвитку дітей та оздоровлення дорослого населення започатковує слухачка Ребриста Н.Г. У програмі такого центру – проведення комплексних розвиваючих занять з дітьми різного віку; оздоровча гімнастика для людей від 12 до 65 років. Працюватиме тут і школа батьківства, на якій пропонується розгляд найактуальніших питань для всіх учасників, пошук ефективних шляхів їх розв’язання та досягнення успіху впровадження в життя.

Лупуляк Р.Я. для власного бізнесу обрав спортивний напрямок і відкриватиме спорт-клуб. Адже здоровий спосіб життя поступово стає популярним, бажаючих займатись спортом стає все більше. «Питання заняття клубом частини сегмента розваг у Івано-Франківську є лише питанням створення переваг перед іншими конкурентами, що вже знаходяться на цьому ринку»,- стверджує майбутній підприємець.

Приємно, що у ці нелегкі часи люди не втрачають віри і натхнення для реалізації своїх планів і задумів. Сподіваємось, що знання та терпіння допоможуть їхньому бізнесу стати перспективним та розвинутим.