КОРОТКОТЕРМІНОВИЙ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ ТА ПРОФНАВЧАННЯ БЕЗРОБІТНИХ

02 та 03 жовтня цього року директор Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Гопайнич Марія Григорівна взяла участь у короткотерміновому семінарі для начальників відділів організації профорієнтації обласних, Київського міського центрів зайнятості та директорів центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Названий семінар з питань організації профорієнтації та профнавчання як взаємопов’язаних інструментів підвищення конкурентоспроможності безробітних в сучасних умовах проводився Державним центром зайнятості на базі Львівського обласного центру зайнятості.

Із вступним словом виступив директор Львівського обласного центру зайнятості Барилюк Василь Несторович.

Перед учасниками семінару виступила начальник Управління організації профнавчання та профорієнтації Державного центру зайнятості Бондіні Інни Анатоліївни («Удосконалення діяльності державної служби зайнятості у сфері професійної орієнтації та професійного навчання в сучасних умовах: пріоритети, проблеми, перспективи»).

Спеціалісти в галузі психології старший науковий співробітник проблемної науково-дослідної лабораторії з професійної орієнтації незайнятого населення ІПК ДСЗУ Логвиненко В.П. та бізнес-тренер, практичний психолог Фролова О.В. провели з учасниками семінару змістовні практичні тренінги.

На особливу увагу заслуговує тематична дискусія «Інноваційні форми та методи організації навчально-виробничого процесу в ЦПТО ДСЗ», яку підготувала і провела начальник відділу з питань роботи навчальних закладів та організації неформального навчання Управління організації профнавчання та профорієнтації ДЦЗ Крячко Л.В.

Директор Гопайнич М.Г. побувала на відкритому уроці з предмету «Техніка і механізація торговельних розрахунків» для професії «Продавець продовольчих товарів», де почерпнула чимало корисної інформації від майстра виробничого навчання Львівського центру ПТО ДСЗ Полович В.І., оскільки названа професія проліцензована Івано-Франківським центром ПТО ДСЗ.

Важливо відзначити, що в процесі проведеного заходу учасники семінару обмінялись досвідом з питань впровадження елементів дистанційного навчання у навчально-виробничий процес; організації роботи з радами роботодавців щодо забезпечення якісного професійного навчання кваліфікованих робітників; проведення профорієнтаційної роботи на базі центрів професійно-технічної освіти.