СТВОРЮЄМО РОБОЧІ МІСЦЯ

Серйозною макроекономічною проблемою сьогодення є безробіття, це соціально-економічне явище, за якого частина працездатного населення не може знайти роботу. У вирішенні цієї проблеми активну участь приймає служба зайнятості і використовує різні можливості для активної підтримки безробітних. Серед їх переліку – залучення громадян, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості, до підприємницької діяльності із одноразовою виплатою допомоги по безробіттю.

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості займає свою нішу у розв’язанні такого наболілого питання як безробіття. Для вказаних громадян наш навчальний заклад пропонує десятиденні курси цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», на яких кваліфіковані викладачі навчають правил започаткування власного бізнесу, оподаткування, основ маркетингу, допоможуть скласти бізнес-план майбутньої справи та ін.

16 липня цього року закінчили навчання слухачі групи «ОМП-132». Сфери послуг, які обирають майбутні підприємці, найрізноманітніші. Найчастіше це бухгалтерський облік, «зелений туризм», послуги «СТО», транспортні перевезення, юридичні та перукарські послуги тощо. А ось власні справи, такі як «Виробництво та продаж паливних брикетів» (Дякун П.М., Долинський район), «Заготівля та переробка шкіряної сировини ВРХ для виробництва шкіряного взуття» (Савич Р.І., Болехівський район), «Весільна майстерня» (Лахоцький В.О., Богородчанський район), «Організація курсів масажу» (Козловський Я.В., Галицький район) започатковуються слухачами вперше і свідчать про завоювання все нових ніш підприємницької діяльності на ринку праці регіону.

Для слухачки із Косівського району Андріюк Л.П. власною справою стане надання послуг з громадського харчування. Адже Косівщина є туристичним районом, а обговорювати ділові проблеми розвитку туризму (та й не тільки) завжди приємніше за чашкою запашної кави у гостинному кафе «Карпати».

Хочемо побажати успішного бізнесу і майбутньому підприємцеві із Коломийського району Надураку М.Я. Організація тепличного господарства та підтримування його життєдіяльності – це нелегка і кропітка справа. Адже залежно і від потреб споживачів, і від погодніх умов необхідно постійно коригувати, доповнювати та змінювати асортимент свіжої овочевої продукції.