СПРИЯЄМО У ВІДКРИТТІ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

Сьогодні багатьох, а надто тих, хто втратив роботу, відвідує думка про те, щоб відкрити власну справу. Однак, прийнявши рішення зайнятись підприємницькою діяльністю, не всі знають, як це зробити і що для цього буде потрібно.

Для безробітних громадян, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості і виявили бажання розпочати власний бізнес, є добра нагода пройти навчання у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва» та отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи.

17 та 19 червня цього року у нашому навчальному закладі 46 майбутніх підприємців закінчили навчання на вказаних курсах та успішно захистили бізнес-плани підприємницької діяльності. Кожен напрямок у сфері сучасного бізнесу має свою специфіку і потребує індивідуального підходу. Над втіленням бізнес-ідей (поки-що на папері) добре попрацювали слухачі із Верховинського (Александров В.В., Черленяк О.М.), Косівського (Білецька Б.В.), Рожнятівського (Степаненко В.В.) та Яремчанського (Лубів П.М., Якуб’як Н.В.) районів, які традиційно вирішили свою справу присвятити зеленому туризму.

«Вирощування та реалізація картоплі» – тема бізнес-плану слухачки із Городенківщини Іванчук Г.В., якій щиро хочеться побажати доброго врожаю та успіхів у її нелегкій сільськогосподарській праці.

У сфері обслуговування свою майбутню підприємницьку діяльність розпочинають слухачі із Рогатинського району Димкар В.Р. («Організація міні-пекарні для виробництва хлібобулочної продукції») та Дячишин О.С. («Виготовлення малих бетонних виробів»); на Рожнятівщині Герман Г.М. надаватиме перукарські послуги, Соломчак Ю.В. – послуги вантажних перевезень.

Скористатись бухгалтерськими послугами можна у Кізуб Н.Ю. (Болехівський район), інтелектуальними та інжиніринговими послугами щодо ведення будівництва – у Вихненка М.М. (Калуський район) і Долішнього І.І. (Тлумацький район).

Якщо ж виникне потреба у пранні чи хімічному очищенні текстильних та хутряних виробів – можете скористатись послугами Тацінця І.М. із Богородчанського району.