БУТИ ПРОДАВЦЕМ – РОБОТА СКЛАДНА

17 червня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся випуск слухачів групи «ПД-5», яким присвоєно робітничу професію «Продавець продовольчих товарів третього розряду».

Бути продавцем – робота складна. Її, як і кожну справу, потрібно любити. Беззаперечним є твердження, що вміти продавати – це велике мистецтво. Для сучасного справжнього фахівця своєї справи обов’язковим є не лише вміння рахувати, а й справно користуватись контрольно-касовим обладнанням; не лише володіти інформацією про «свіжість» товару, а й про його якість, асортимент, складову та вплив на організм людини. Необхідним є і вміння обслужити покупця, уміти йому догодити, аби він захотів знову скористатись вашою послугою.

Звичайно, деякі риси характеру надаються людині, як кажуть, від природи. Але важливо й набути добрих професійних якостей, які в майбутньому обов’язково стають у пригоді. Колектив висококваліфікованих викладачів нашого навчального закладу доклав чимало зусиль, щоб майбутні продавці набули професійних знань і навичок у сфері товарознавства: це і знання правил торгівлі товарами певної групи, їх асортимент, призначення, способи використання і догляду за ними, їх терміни зберігання; вимоги, що пред’являються до якості товару, володіння інформацією про стан споживчого попиту; знання техніки і механізації торговельних розрахунків; організація та технологія торговельних процесів та ін.

Слухачам була надана можливість пройти виробниче навчання і практику у торговельних закладах міста (ПП Довган І.М., ПП Гнилиця І.Я., ПП Браун Р.В.), де вони вчились на ділі застосовувати набуті теоретичні знання.

Якщо ви вмієте спілкуватись з людьми, є терплячими, доброзичливими та ввічливими, маєте бажання вчитися й самоудосконалюватися, – ми запрошуємо вас у наш навчальний заклад для здобуття такої популярної і затребуваної професії – продавець.