ОБИРАЄМО ПРОФЕСІЮ ПРОДАВЕЦЬ

Продавець – професія на перший погляд зрозуміла і звична – що ж нового можна про неї почути? Проте, якщо зрозуміти специфіку роботи, вивчити правила, методи та організацію торгівлі, а також якщо є вміння спілкуватись з людьми – тоді ця професія відкриває безліч невідомих граней.

Є багато можливостей для бажаючих оволодіти «ремеслом» продавця. Для безробітних, які знаходяться на обліку у базових центрах зайнятості, доброю нагодою стати професіоналом своєї справи у сфері обслуговування є навчання у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

20 травня цього року у центрі ПТО ДСЗ розпочала навчання група слухачів із 13 осіб для здобуття робітничої професії «Продавець непродовольчих товарів».

Інформаційні технології; основи галузевої економіки, правових знань, бухгалтерського обліку; охорона праці; психологія і етика ділових відносин; товарознавство непродовольчих товарів; організація та технологія торговельних процесів – ось неповний перелік предметів, які вивчатимуть майбутні продавці на заняттях із загально-професійної і професійно-практичної підготовки.

На даний час на ринку праці у нашому регіоні професія продавець є однією із затребуваних і для того, щоби бути професіоналом у цій галузі, важливо мати відповідні знання та навички, а надто тепер, коли праця продавця комп’ютеризована та вимагає вміння володіти сучасними касовими апаратами та технологіями.

Попереду п’ять цікавих і змістовних місяців навчання. Сподіваємось, що бажання, наполегливість, сумлінність слухачів, а також відповідна кваліфікація та професіоналізм викладачів допоможуть майбутнім продавцям оволодіти такою знайомою, проте однією із найпрактичніших професій – ПРОДАВЕЦЬ.