ВТІЛЕННЯ ІДЕЙ ЧЕРЕЗ МАЛЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО

15 травня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбувся черговий випуск групи слухачів курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва». 19 осіб з числа безробітних, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості, успішно захистили бізнес-плани майбутньої підприємницької діяльності.

«Покриття підлоги паркетною дошкою, укладка художнього паркету, лакування паркету може стати початком успішного бізнесу», – розпочав свій виступ на захисті бізнес-плану Коцан В.З. із Рожнятівщини, слухач групи курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», що закінчила навчання 15 травня цього року. «Адже така підлога завжди виглядає елегантно, чудово підходить до будь-якого інтер’єру, паркет невибагливий у догляді», – переконує майбутній підприємець присутніх.

Слухач із Коломийського району Безруков Я.Р. свою підприємницьку діяльність вбачає у налагодженні виробництва деревного вугілля методом піролізу деревини без доступу повітря. Екологічний і добре відомий вид палива має широкий спектр застосування. У даному випадку найбільший акцент робиться на застосуванні у побутовій сфері – використання у якості палива для приготування різних страв на мангалах, барбекю, грилях під час відпочинку на природі, а також в ресторанах, літніх кафе, шашличних, де практикується приготування смажених страв (м’ясних, рибних).

Доброю нагодою розпочати власну справу і реалізувати свою бізнес-ідею, скористався і слухач із Надвірнянського району Дзебчук Ю.Б. Метою його підприємницької діяльності є створення штучного водоймища для вирощування ставкової форелі. «У Надвірнянському районі промисловим вирощуванням форелі ніхто не займається, і цей вид підприємницької діяльності на даний час не є конкурентним, тому з легкістю завоює ринок», – вважає Дзебчук Ю.Б. При проведенні у районі опитування майбутніх споживачів (торгівельні заклади, ресторани, бари і т.п.) слухач виявив, що майже всі вони готові співпрацювати з ним і зацікавлені у розширенні асортименту своїх закладів.

В сучасних умовах розвитку ринкової економіки України та й регіону зокрема постійно зростає роль малих підприємств, насамперед, через їхню здатність розширювати сферу доповнення праці, а також формувати умови для забезпечення зайнятості населення, запобігання безробіттю, створення нових робочих місць.

Побажаємо «малим підприємцям» успіхів у їх творчих починаннях та доброго розвитку власних справ.