ЗАПОЧАТКОВУЄМО ПІДПРИЄМНИЦЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ

01 квітня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості закінчила навчання група слухачів курсів цільового призначення в кількості 24 осіб, які навчалися за напрямом «Основи малого підприємництва».

У процесі навчання безробітні громадяни, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості та виявили бажання розпочати власну справу, скористались нагодою поглибити свої знання з маркетингової діяльності, правових основ підприємницької діяльності, основ ринкової економіки та управління власним бізнесом, кредитування, оподаткування та звітності тощо. У процесі навчання відводиться особлива увага бізнес-плануванню у малому підприємництві, що дає можливість слухачам складати бізнес-плани відповідно до напрямків їх майбутньої підприємницької діяльності.

Власною справою слухачі з м.Івано-Франківська обрали «Виготовлення меблів під замовлення» (Скорохода О.І.), «Виробництво москітних сіток» (Милимук В.В.); з Тлумацького району – «Надання послуг у сфері автомобільного бізнесу» (Кирик І.В.), «Створення кур’єрської служби доставки» (Базавляк В.М.); з Рожнятівського району – «Надання інформаційно-консультаційних послуг» (Боркович В.В.).

Характерним для нашого регіону є розвиток підприємницької діяльності у сфері сільського господарства. Виробництвом і реалізацією сільськогосподарської продукції займатиметься Калініч Н.І. (м.Івано-Франківськ); розводитиме і вирощуватиме перепілок у домашніх умовах Левків С.В. (Рогатинський район); надаватиме послуги особам, які займаються обробітком земельних ділянок та вирощуванням овочів і зернових культур, Шевчук М.С. (Галицький район); вирощуватиме гриби шампіньйони Василик А.І. (Городенківський район) та Максимюк О.П. (Тлумацький район).

Серед бізнес-напрямків варто відзначити бізнес-план слухача із Тисменицького району Волощука І.І., який для ведення підприємницької діяльності обрав надання послуг у сфері лікування захворювань зору у дітей плеопто-ортоптичними методами, тобто за допомогою певних тренажерних апаратів, займаючись на яких діти коригують та піднімають якість свого зору. Дана методика широко використовується у світі для лікування та корекції таких захворювань, як міопія, астигматизм, косина та багато інших.

«Танець – це не тільки розмова без слів. Це спорт, відмінна стрессотерапія і чудове наповнення організму позитивними емоціями. А для тих, хто готовий навчити оточуючих «рухатись в такт», танці можуть виявитись непоганим бізнесом,-» вважає слухачка із Галицького району Ковальчук О.І., яка започатковує школу танцю «Інтрига».

Власною справою для Мельник О.Б. (Тисменицький район) та Вусятицької С.П. (м.Івано-Франківськ) стане надання послуг у сфері дизайну: дизайн інтер’єру, ландшафтний дизайн, оформлення урочистих подій, дитячий грим фейс-арт, декоративний розпис стін та стель.