ЦІКАВІ ІДЕЇ ДЛЯ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА

З чого почати власний бізнес? Бувалі підприємці запевняють: аби розпочати власну справу, не обов’язково мати мільйони. Головне – ідея.

Звідки ж беруться і які вони – бізнес-ідеї?

Для Курилич О.І. (Снятинський район), слухачки з групи № 638 курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», які проводились з 4 по 18 березня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, бізнес-ідеєю стало надання послуг по стандартизації підприємств харчової промисловості. Провівши огляд ринку та зваживши на те, що наш регіон в основному спрямований на виробництво сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, враховуючи, що у цій сфері добре розвинутий малий та середній бізнес, потреба в якісних консультаціях та ефективній допомозі з впровадження дієвої системи менеджменту якості та безпечності харчових продуктів постає дедалі частіше.

Очікує свого втілення і цікава підприємницька ідея Городчука О.Б. зі Снятинщини. Його бізнес-план «Комплексна автоматизація приватних житлових господарств» передбачає надання послуг з автоматизації невиробничих процесів приватних житлових об’єктів з метою економії паливно-енергетичного ресурсу, підвищення рівня благоустрою населення.

Слухачка Спердей В.В. із м.Івано-Франківська вважає, що на сьогоднішній день галузь легкої промисловості перебуває у великій залежності від імпорту готових товарів і сировини для їх виготовлення. Якість таких товарів, а надто одягу, не завжди відповідає поняттю «якість – ціна». Для неї це стало поштовхом, щоб відкрити ательє з пошиття одягу. І хоча конкуренція у цій ніші досить велика, та заради ідеї і мети варто ризикнути. Її думку розділяє Яремків Л.Я., яка всупереч конкуренції організовує діяльність кафе «Bon Apetit». Розташоване неподалік від обласної клінічної лікарні, воно приваблюватиме працівників даного закладу та й жителів навколишніх будинків смачною кухнею та якісним обслуговуванням.

Українська народна приказка говорить: «Скільки людей – стільки думок». Можна додати – «стільки ідей». Для наших слухачів віднайти бізнес-ідею не стало проблемою. Іванчук С.П. (Тисменицький район) створює кур’єрську службу доставки; стоматологічні послуги надаватиме Пулькас Н.М. (Калуський район); Юркевич І.М. із Коломийщини займатиметься діяльністю у сфері перевезення пасажирів; юридичними послугами можна буде скористатись у Кіцула І.Я. (Снятинський район). «Зелений туризм» стане власною справою для Вінтоняк Х.Ю. (м.Яремче), Мегединюк І.В. (Косівщина), Біленчук М.Ю. (Верховинський район).

За ідеєю бігати далеко не треба. Часто ідея знаходитися зовсім поряд. Потрібно тільки розплющити очі, щоб її побачити.

Звичайно, не всім дано займатися бізнесом, але якщо ви ще не пробували, то може все-таки варто?