ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ З ОБРОБЛЕННЯ ПТИЦІ

З метою вдосконалення якості роботи Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості систематично проводить оновлення вже існуючих та розроблення нових навчальних планів курсів цільового призначення.

04 березня цього року на замовлення Снятинської птахофабрики «Нова» наш навчальний заклад розпочав навчання за напрямом

Вирощування та переробка птиці в усьому світі є досить прибутковим бізнесом, зокрема завдяки швидкому її вирощуванню та можливості автоматизації багатьох процесів. Курятина містить багато білків, вітамінів та мінеральних речовин (фосфор, калій, залізо, селен), які мають бути неодмінною складовою раціону як дорослих, так і дітей.

М’ясо птиці є дуже поширеним видом їжі серед населення. З м’яса птиці виготовляють найрізноманітніші консерви (курка у власному соку, качка у власному соку, індичка у власному соку, курка в білому соусі, курчата для дитячого і дієтичного харчування, паштет курячий, філе куряче в желе, рагу куряче в желе, філе куряче з рисом, чахохбілі з курей, м’ясо гусяче з гречаною кашею, паштет із гусячої печінки та ін.). Велике значення мають м’ясні консерви для дітей, приготовлені з екологічно чистої продукції. Зрозумілим є те, що птахофабрика має потребу у професійній робочій силі, яка б змогла вміло використовувати свої знання та навички під час робочого процесу.

Вивчити будову і принцип дії обладнання сировинних цехів; ознайомитись і застосовувати на практиці основи санітарії та гігієни при обробленні птиці; навчитись технології оброблення птиці – ось неповний перелік питань, які наші слухачі мають нагоду вивчити в процесі навчання на курсах за вказаним напрямом.

Важливо відзначити, що усі 37 майбутніх фахівців з оброблення птиці в забійному цеху після закінчення навчання у нашому навчальному закладі будуть працевлаштовані на Снятинській птахофабриці «Нова». Сподіваємось, що набуті знання та навички стануть їм у пригоді в процесі роботи на птахофабриці.