ВЛАСНИЙ БІЗНЕС РОЗПОЧИНАЄМО З ЦІКАВОЇ ІДЕЇ

Власний бізнес – завжди ризик. Успіх власного бізнесу може забезпечити тільки цікава ідея. Та інновація не обов’язково повинна бути глобальною. Слід пам’ятати, що нове – це добре забуте старе. Якщо інновація вже десь втілена, то це є аргументом на її корисність і живучість.

Для 30 слухачів групи №619 курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», які 03 лютого цього року захищали свої бізнес-плани у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, цікавими стали досить різноманітні ідеї, втілення яких в життя потребують певних знань та умінь. Пройшовши курс навчання на десятиденних курсах, майбутні підприємці з впевненістю розпочинають свій бізнес.

Слухач з Рогатинщини Решитняк Р.Р. організовує виробництво піноблоків, Яновський П.А. – виробництво столярних виробів. У Косівському районі Загурський А.В. відкриває шиномонтажну майстерню, а Пиптюк В.С. надаватиме автотранспортні послуги. Бізнес у сфері пасажирських перевезень зацікавив і Козака Д.В. з Тисменицького району. А ось надання послуг у сфері електромонтажу – бізнес-ідея майбутнього підприємця із Городенківщини Струка П.М.

Відкрити господарство з розведення нутрій, яке розраховане на 150 голів, передбачає Кошик Р.Д. із Тисменицького району. Адже шкурки нутрій використовуються для пошиття ексклюзивних моделей шуб, а їх здатність тривалий час зберігати тепло сприяє підвищеному попиту на даний вид продукції.

Популярною бізнес-ідеєю серед жителів гірських районів є так званий «зелений туризм». Слухачі з Верховинщини Хльоупек Б.Ф., Сліпенчук В.Д., Вахнюк Ю.Я., Бойчук М.Я. та з Яремчанського району Якимов О.В., Стефурак Р.І. гостинно запрошують туристів у своєрідний і колоритний карпатський край, де вони матимуть невичерпні можливості для мандрівок в гори, сплавляння по швидкоплинних водах Черемошу, катання на гірських лижах по білосніжних іскристих схилах.