ЧЕРГОВИЙ ВИПУСК МАЙБУТНІХ ПІДПРИЄМЦІВ

У Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості минулого тижня закінчили навчання 54 слухача груп «ОМП-114» та «ОМП-115» курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

Для навчального центру пріоритетним напрямом є підтримка безробітних, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості. «Основи малого підприємництва» – це один з напрямів курсів цільового призначення, після навчання на якому незайняті громадяни отримують одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Навіть в сьогоднішніх складних економічних умовах число нових підприємницьких починань росте з кожним роком. При утворенні підприємницької діяльності з відповідним навчанням кількість невдач зменшується. Тому все більше незайнятих громадян бажають починати власну справу, вивчаючи інструменти, необхідні для ведення бізнесу і виживання в діловому світі.

Серед бізнес-планів, які склали майбутні підприємці після проходження навчання, найбільш зустрічається тематика «зеленого туризму». З цим можна погодитись, адже наш неповторний прикарпатський край зваблює туристів з усіх куточків світу (Дідик В.М., Івасюк Ю.Д., Федорчук Т.М., Юрнюк Н.В., Савчук А.М., Насадюк П.П. із Яремчанського району). Приємно відзначити бажання наших слухачів працювати у сфері сільського господарства – Микитин І.В. із Калущини («Вирощування полуниці»); Лежавський С.В., Танасійчук Б.М. із Городенківщини та Дасевич С.Р. із Тисменицького району («Виробництво та реалізація продукції кролівництва»); Малишівський Н.Р. із Тисменицького району («Розвиток квіткового господарства»); Жилик Р.В. із Городенківського району («Відкриття перепелиної міні-ферми»); Гринішак Д.Д. із Надвірнянщини та Мельник І.В. із Тисменицького району («Вирощування та реалізація сільськогосподарської продукції»). Виробництвом і реалізацією молока і одноосібному селянському господарстві буде займатись у Тлумацькому районі Дзеба М.М.

Гайда Н.І. із Галицького району, за освітою лікар акушер-гінеколог, займатиметься підприємницькою діяльністю, яка пов’язана з медичним обслуговуванням, а саме відкриття гінекологічного кабінету.

Для обслуговування жителів і гостей міста Городенка із середнім рівнем доходу наша слухачка Яківчик М.В. відкриває кафе-бар швидкого обслуговування.