ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ БЕЗРОБІТНИХ – ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ ЦЕНТРІВ ПТО ДСЗ

З 2 по 4 липня 2013 року на базі Одеського центру ПТО ДСЗ проходив навчальний семінар директорів та заступників директорів з навчально-виробничої роботи центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на тему «Основні завдання з питань реалізації положень Закону України «Про зайнятість населення» щодо якісного забезпечення професійного навчання безробітних та організації підтвердження результатів неформального навчання осіб за робітничими професіями», в якому активну участь прийняла директор Івано-Франківського центру ПТО ДСЗ Гопайнич Марія Григорівна.

В процесі навчального семінару обговорено ряд питань, зокрема: 1) «Основні завдання з питань реалізації положень Закону України «Про зайнятість населення»; 2) «Розвиток ринку праці у контексті формування професійних компетенцій робітника»; 3) «Забезпечення якості професійно-технічного навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості: стан та пріоритетні напрями діяльності ЦПТО ДСЗ»; 4) «Застосування елементів дистанційного навчання в навчально-виробничому процесі ЦПТО ДСЗ»; 5) «Запровадження нових форм професійного навчання для забезпечення доступності та якості професійного навчання дорослого населення»; 6) «Організація професійного навчання безробітних за укрупненими (інтегрованими) професіями»; 7) «Підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями як ефективний засіб скорочення безробіття: основні засади організації».

Перед учасниками семінару виступили Шевченко Н.П. – начальник управління профорієнтації та профнавчання Державного центру зайнятості; Крячко Л.В. – начальник відділу організації роботи навчальних закладів управління організації профорієнтації та профнавчання ДЦЗ; Гаценко С.В. -директор Одеського обласного центру зайнятості.

Представники 10-ти навчальних закладів ДСЗУ отримали можливість обмінятися досвідом роботи з питань щодо застосування елементів дистанційного навчання в навчально-виробничому процесі ЦПТО ДСЗ, запровадження нових форм професійного навчання для забезпечення доступності та якості професійного навчання дорослого населення, організації професійного навчання безробітних за укрупненими професіями; були присутніми на відкритих уроках професійно-теоретичної підготовки з професій «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків», «Перукар», «Манікюрник»; прийняли участь в засіданні круглого столу

«Нові форми і методи організації навчального процесу як складова забезпечення якісного навчання».

Корисною і змістовною була презентація Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, яку провів директор центру Саржинський Р.В.

На закінчення хочеться подякувати начальнику відділу організації роботи навчальних закладів управління організації профорієнтації та профнавчання ДЦЗ Крячко Л.В. за відмінну організацію та проведення надзвичайно цікавого й змістовного семінару, на якому керівники навчальних закладів удосконалили та підвищили свої знання щодо організації якісного забезпечення професійного навчання безробітних та організації підтвердження результатів неформального навчання осіб за робітничими професіями.