НЕЛЕГКА, ПРОТЕ КОРИСНА ПРАЦЯ – БУТИ ПІДПРИЄМЦЕМ!

«Підприємництво нелегка, але корисна для суспільства праця. Бізнес не завжди гарантує постійний та сталий прибуток, але якщо повністю віддавати себе справі, бути відповідальним, тримати все під контролем, то можна уникнути труднощів та ризику,» – написав у бізнес-плані Молчанов Д.А., слухач курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

У Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 05 липня цього року група слухачів, які закінчили десятиденні курси з підприємницької діяльності, захищали бізнес-плани своєї майбутньої власної справи. Викладені на папері розрахунки, мрії та сподівання уже з цього часу їм прийдеться втілювати в життя, адже в сучасній буденності розуміємо – розраховувати на когось, окрім себе, у вирішенні своїх проблем немає ніякого сенсу.

Поруч із діяльністю у «зеленому туризмі» (Хльоупек М.Д. із Верховинського району, Волощук О.В. із м.Яремче); у сільському господарстві (Іляшенко С.А. «Розведення свійських птахів (перепілок)», Панькуш Х.В. «Розведення свиней» із Тисменицького і Герега Н.П. «Бджільництво» із Рогатинського районів), стає різноманітною діяльність майбутніх підприємців у сфері надання послуг.

В обласному центрі Парсяк Р.М. відкриває бізнес з виробництва корпусних меблів на індивідуальне замовлення; Шевченко Т.О. створює кур’єрську службу доставки; Вітовський О.Р. надаватиме комплекс послуг населенню з прибирання квартир, офісів та виробничих приміщень.

Слухачка із м. Рогатина Сверида Л.О. для забезпечення високої якості послуг з пошиття та ремонту одягу і продукції швейної промисловості планує використовувати швейну техніку провідних фірм світу.

Савчук В.П. із Коломиї надаватиме фотопослуги, а у майбутньому планує придбати обладнання для виготовлення фотокниг та друку на чашках, футболках, значках.

Популярною серед підприємців стає діяльність у сфері пасажирських та вантажних перевезень. Оскільки транспорт забезпечує виробничо-економічні зв’язки усіх галузей народного господарства, а сучасна діяльність людини, організацій, фірм неможлива без тісної співпраці із транспортними компаніями, то інтерес до представників сфери пасажиро- та вантажоперевезень постійно зростає. Транспортний бізнес стає власною справою для Атаманюка М.В. і Молчанова Д.А. із Косівщини, Сопуляка Р.В. із Долинського району, Диріва Ф.М. із Рожнятівщини, Станіславського Р.М. із Галицького району.