ПРОДАВЕЦЬ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ – ВИПУСК ДРУГИЙ

Продавець – найбільш поширена професія у галузі торгівлі і на даний час вона найбільш популярна.

06 червня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулась чергова державна кваліфікаційна атестація слухачів групи «ПМ-2» за професією «Продавець непродовольчих товарів». П’ять місяців тому 12 безробітних громадян, які стояли на обліку у центрах зайнятості області і вирішили опанувати професію продавця, вперше переступили поріг нашого навчального закладу. За цей немалий відрізок часу майбутнім професіоналам довелось старанно попрацювати, щоб за допомогою кваліфікованих викладачів успішно пройти загально-професійну, професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовку продавця непродовольчих товарів.

Згідно розробленого навчального плану слухачі вивчали інформаційні технології, основи галузевої економіки, підприємництва, бухгалтерського обліку і правових знань, товарознавство непродовольчих товарів, організацію та технологію торговельних процесів, техніку і механізацію торговельних розрахунків.

Випускники навчального закладу успішно продемонстрували державній кваліфікаційній комісії свої знання щодо асортименту і якісних характеристик товарів певної групи; способів показу і упакування товарів; принципів викладки товарів і оформлення прилавкових вітрин; правил розшифрування артикулів, штрихового коду товару; комплектування товарів; правил експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, ЕККА; порядку розрахунку з покупцями; правил продажу непродовольчих товарів та ін.

На сучасному ринку праці, який зорієнтований на професіонала, справжнього фахівця для роботи з клієнтами, – професія “Продавець” є однією з найактуальніших і спростовує усталену думку про посаду продавця, як про кар’єрну безвихідь.

Продавець – це людина, яка є посередником між товаром і покупцем. Від рівня обслуговування залежить настрій споживачів, задоволення їх потреб. Приємно усвідомлювати, що у складний час ринкових відносин наш навчальний заклад допомагає бажаючим знайти «свою» професію, а також бажає випускникам подальшого успішного працевлаштування.