СПЕЦІАЛІСТИ З БУДІВНИЦТВА АВТОМОБІЛЬНИХ ЗАПРАВНИХ СТАНЦІЙ

23 травня цього року в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості закінчили навчання 27 слухачів у групі № 515 курсів цільового призначення за напрямом «Особливості ведення будівельних робіт».

Випускникам вказаних курсів надається можливість працювати на будівництві та реконструкції автомобільних заправних комплексів.

У зв’язку з розширенням парку автомобілів в Україні, будівництвом нових доріг та розвитком інфраструктури затребуваність АЗС на ринку постійно зростає. Іноді оператори направляють активні зусилля не на будівництво нових, а на реконструкцію старих заправок, згідно з новими вимогами дизайну, спектру послуг, клієнтським очікуванням. Як показує досвід ряду компаній, на сьогодні монофункціональні автозаправки вже не актуальні. Клієнт краще реагує на автозаправні комплекси, де він може не тільки заправитися, а й поїсти в ресторані або кафе, зробити покупки в магазині, підкачати колеса, помити машину тощо.

Слухачі курсів пройшли достатню професійно-теоретичну підготовку із технології опоряджувальних робіт, будівельного матеріалознавства, електротехніки у будівництві та ін. і готові на практиці скористатись своїми знаннями і вмінням при веденні будівельних робіт на АЗС. Адже для працівників автомобільних заправних станцій основними критеріями в роботі зі споживачами є якість обслуговування, висока швидкість заправки, точність обліку реалізації палива. Досягнути цього можна лише на якісно побудованих АЗС.