БІЗНЕС – ЦЕ ТЕЖ РОБОТА

Бізнес – це теж робота. Але дуже специфічна робота, і головна її перевага – загальнодоступність

Малий бізнес дуже важливий для нормального розвитку ринкової економіки. Саме за рахунок розвитку малого бізнесу формується основний відсоток громадян, які мають стабільний середній дохід, а саме за рахунок середнього класу може існувати ефективна і стабільна економіка.

Для бажаючих розпочати власну справу Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проводить навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

08 травня 2013 року відбувся черговий випуск майбутніх підприємців. 47 безробітних громадян, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості, успішно пройшли курс навчання і захистили бізнес-плани майбутньої підприємницької діяльності.

Приємно відзначити, що все більше набирає популярності підприємницька діяльність у сфері сільського господарства. Особливо це стосується Городенківського району, де відкривають підприємницьку діяльність Мадрига М.І. («Вирощування плодово-ягідних дерев, заготівля та реалізація плодово-ягідної продукції»), Калинчук Н.Ю. (Вирощування та продаж сільськогосподарської продукції»), Абрамик Г.М. («Вирощування та реалізація овочів»), Цебрій Г.Р. («Вирощування та продаж великої рогатої худоби та свиней»).

З тваринництвом поєднують підприємницьку діяльність слухачі із Косівщини – Мочерняк М.П. («Розведення великої рогатої худоби, овець, свиней»), Симчич Д.Д.(«Розведення овець»), Томич Д.І. («Вирощування та продаж великої рогатої худоби»).

Понад десять слухачів займатимуться «зеленим туризмом», який також набуває популярності у нашому карпатському краї.

Бажаємо, щоб знання, набуті майбутніми підприємцями у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, допомогли реалізувати їх мрії та сподівання.