БАЖАННЯ ТА ІДЕЯ НА ШЛЯХУ ВІДКРИТТЯ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

03 квітня цього року у Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ було по особливому гамірно – майбутні підприємці, які пройшли навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва, захищали свої бізнес-плани. 60 слухачів – це 60 цікавих, змістовних, а подекуди й сміливих планів на майбутнє.

Фахівці вважають, що для відкриття власного бізнесу, потрібно всього дві речі – бажання та ідея. Без бажання, природньо, у нас нічого не вийде, а без хорошої ідеї бізнес просто не буде ефективним.

Якщо на рахунок бажання говорити багато не треба – воно або є, або його немає, то на рахунок ідеї говорити можна, і достатньо багато.

Сьогоднішні слухачі були напрочуд багаті на нові ідеї. Серед бізнес-планів особливо хочеться відзначити таку галузь реалізації як сільське господарство. Вона завжди була нелегкою і потребує докладати максимум зусиль для досягнення позитивного результату. У цій сфері будуть реалізовувати свої ідеї майбутні підприємці із Рогатинського району (Бандура А.Б. «Вирощування та продаж великої рогатої худоби та свиней», Бучій Р.Д. «Бджільництво»), Тлумацького району (Блонський Д.Б. «Діяльність у сфері зернових та технічних культур», Яворська Н.Б. «Овочівництво, декоративне садівництво та вирощування продукції розсадників»), Надвірнянського району (Бот В.Ф. «Вирощування та продаж сільськогосподарської продукції»), Городенківського району (Боднарчук В.В. «Вирощування та продаж продукції кролівництва»). Перепільництвом вирішив зайнятись Сабан Б.О. із Рожнятівського району («Організація перепелиної ферми для виробництва перепелиних яєць та м’яса»). Вирощувати квіти буде Савченко В.А., а смачною полуницею пригощатиме зі своїх грядок Квич Л.О. із Івано-Франківська.

Не оминули наші слухачі і таку бізнес-ідею як «зелений туризм», що є доступною у нашому краї. У мальовничі Карпати запрошують Андрійків Б.Р., Гринюк І.М., Лайщук Р.В., Кропивницький М.В., Прогожук А.А. Розвитком туристично-рекреаційної діяльності в Галицькому районі займеться Бат Л.О.

Велика кількість бізнес-планів стосується надання послуг у різноманітних сферах діяльності. Зокрема, це ремонтно-будівельні роботи (Будейчук І.В., Калахан В.В.), ремонт та обслуговування машин, побутової техніки і устаткування промислового призначення (Бойко С.Ф., Гладиш В.М. Джилапин В.Д., Бойчук І.М.), перевезення пасажирів (Машкін О.А.), виробництво ковбасних виробів (Винничук В.М).

У сфері інформаційних технологій працюватиме Бурчак П.Ю., Луговий В.В., Головко І.Б., меблі виготовлятиме Костюков В.О., послуги відпочинку для дітей та догляду за ними на дитячих майданчиках надаватиме Варинський А.А. Діяльністю у сфері надання послуг з водопостачання та монтажу системи опалення в житлові та нежитлові приміщення займеться Купчак Р.М.

Постільну білизну вироблятиме Печарський Т.Я.; Франчук Н.І. шитиме і ремонтуватиме одяг, Шульженко Л.О. виготовлятиме текстильні аплікації.

Провести корисно і цікаво свій вільний час запрошує у тайм-кафе «Акваріум» Галицький Л.І. із Тисменицького району.

Якщо ж комусь знадобляться інформаційно-консультаційні послуги, звертайтесь до Зеліска О.В., Іванька Ю.О., Санагурського Д.Б., Сасник Т.М.

То ж сподіваємось, що такі цікаві ідеї та бажання майбутніх підприємців успішно поєднаються і реалізуються в життя та будуть служити людям, що є також необхідною умовою вдалого бізнесу.