«ОСНОВИ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА» – КРОК ДО ВЛАСНОЇ СПРАВИ

Мале підприємництво є структурним елементом, що створює конкурентне середовище на ринку праці. Різноманіття форм малих підприємств дає змогу миттєво реагувати на будь-які зміни ринкової кон’юнктури. Адже вони мають об’єктивні переваги, які за сприятливих умов, що формують середовище їх функціонування, дадуть їм змогу стати повноправними учасниками господарського життя в Україні і в нашому регіоні зокрема..

З метою розвитку підприємницької ініціативи серед безробітних громадян Івано-Франківським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проводиться навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

21 березня на вказаних курсах розпочали навчання 60 слухачів у групах, сформованих спільно з базовими центрами зайнятості. Навчаючись на десятиденних курсах слухачі підвищать професійний рівень з основ ринкової економіки і управління власним бізнесом, правового забезпечення підприємницької діяльності, маркетингової стратегії, кредитування і оподаткування тощо. Для започаткування підприємницької діяльності слухачам проводиться одноразова виплата допомоги по безробіттю.

Названі курси цільового призначення сприяють впровадженню активної державної політики на ринку праці нашого регіону, зорієнтованої насамперед на швидке повернення безробітних громадян до праці.