РЕМОНТ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ – СПРАВА ВІДПОВІДАЛЬНА

19 березня цього року в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочали навчання 30 слухачів у групі курсів цільового призначення за напрямом «Основи технічного обслуговування сільськогосподарських машин та механізмів»..

B сучасному виробництві продукції сільського господарства широко використовують машинні технології. Для їх якісного і ефективного застосування фахівці повинні мати необхідні знання та навички. Основним призначенням технічного обслуговування є зменшення інтенсивності зношування деталей, попередження несправностей і продовження терміну служби техніки, забезпечення постійної готовності її до роботи, підвищення надійності та безпеки експлуатації, досягнення мінімальної витрати палива і мастильних матеріалів, а також виявлення виниклих несправностей з метою їх своєчасного усунення.

Навчаючись на згаданих курсах слухачі набуватимуть знань у кваліфікованих викладачів щодо матеріалів та технології машинобудування, слюсарної справи; ознайомляться з видами спрацювання та відновлення деталей машин, правилами технічної експлуатації машин, зберігання сільськогосподарської техніки та ін., щоб надалі набуті знання уміло застосувати на практиці.