ВИПУСК МАЙБУТНІХ ПІДПРИЄМЦІВ

04 березня в Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ закінчили навчання слухачі курсів цільового призначення за напрямом.

52 безробітних, які виявили бажання відкрити власну справу у малому бізнесі успішно захистили бізнес-плани з майбутнього підприємництва. Їх тематика досить різноманітна, оскільки слухачі «прив’язують» свою підприємницьку діяльність із особливостями і попитом у кожному районі зокрема. .

Наприклад, слухачі Верховинського та Яремчанського районів (Дідушко О.О., Мартищук В.В., Чуркіна Є В., Шкрібляк Д.Д., Лозовський Т.А., Фіняк А.В.) підприємницькою діяльністю обрали «зелений туризм».

Із сільським господарством свою майбутню діяльність вирішили пов’язати слухачі із Тлумацького району: Когутяк В.П. («Надання послуг по обробітку землі та надання транспортних послуг») та Ленів І.В. («Заготівля та реалізація сільськогосподарської продукції»); із Косівського району: Ракевич П.М. («Розведення скороспілого м’ясо-вовняного вівчарства»).

Найбільша кількість бізнес-планів стосується питання надання різноманітних послуг населенню: юридичних (Падучак М.Б. із Галицького та Бойчук Ю.І. із Косівського районів, Щеглов Є.С. із м.Івано-Франківська); бухгалтерських (Мельник І.І. із Коломийського району та Сараєва М.Ю. із м.Івано-Франківська); перукарських ( Кухарський А.В. із м.Яремче та Чекерська О.Б. із Калуського району); з прибирання ( Долішна М.М. із м.Івано-Франківська та Дронський І.П. із Коломийського району) та ін.

Ремонтом одягу займеться Погляд М.О. із Долинського, а ремонтом взуття – Ткачук М.І. із Коломийського районів.

Цікавою виявилась майбутня діяльність Клим’юка В.В. із Надвірнянського району, який вирішив працювати у сфері виготовлення художніх виробів з металу, та Борзової Г.М. із Богородчанського району, яка започатковує «Вишивку на замовлення».

Послуги з монтажно-зварювальних робіт надаватиме Гаврилюк І.М. із Коломийського району, з обслуговування комп’ютерної та офісної техніки – Бурковецький А.О. із Рогатинського району, з утеплення фасадів житлових та промислових будівель – Маринчук Я.В. із Рожнятівського району.

Смачною кавою пригощатиме Чикачов М.В. (Надвірнянський район) у кав’ярні «Моя кава»; піцерію відкриватиме Ковалюк В.В. (Косівський район).

Мале підприємництво – справа не з легких і потребує відповідних знань та вміння. Бажаємо випускникам не лише вдало розпочати власну справу, а й надалі успішно проводити індивідуально-трудову діяльність.