НАВЧАЄМО ЗАПОЧАТКУВАТИ ВЛАСНУ СПРАВУ

Одним із основних пріоритетів у сфері економіки м. Івано-Франківська визначено саме розвиток малого бізнесу, що є основним джерелом наповнення доходної частини міського бюджету, створення нових робочих місць, надходження інвестицій в економіку міста тощо. .

Впродовж останніх років спостерігається динамічний розвиток малого та середнього бізнесу в м. Івано-Франківську, розширення сфер діяльності суб’єктів підприємництва, збільшення кількості та покращення якості послуг, впровадження нових технологій.

На початок року в області працювало 7,2 тис. малих підприємств (їх кількість на 10 тис. осіб населення становила 52 одиниці). У сфері малого та середнього підприємництва зайнято 162,9 тис. осіб, або третина осіб працездатного віку. До кінця цього року очікується, що прикарпатські підприємці реалізують продукції на суму 25,5 млрд. грн., сплатять до бюджетів усіх рівнів 860,3 млн. грн. На Івано-Франківщині нараховується 102 об’єкти інфраструктури підтримки малого підприємництва.

Приємно відзначити, що Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості вносить свою лепту у розвиток малого підприємництва на Прикарпатті. На базі нашого навчального центру безробітні громадяни, які стоять на обліку у центрах зайнятості області, мають можливість пройти навчання на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», одержавши після їх закінчення одноразову виплату на розвиток власної справи.

З 19 лютого цього року у центрі ПТО ДСЗ на вказаних курсах розпочали навчання 52 слухачі. Кваліфіковані викладачі навчатимуть їх основам управління власним бізнесом, бізнес-плануванню у малому підприємництві, сучасному маркетингу малого бізнесу та ін.

Важливо розуміти, що підприємництво є одним із головних факторів формування і розвитку конкурентоспроможності національної економіки та підтримки внутрішнього ринку нашого регіону зокрема.

Працівники центру докладатимуть усіх зусиль для того, щоб наші слухачі здобули потрібні знання і змогли успішно скористатись ними у розпочинанні власного бізнесу.