АДМІНІСТРАТОР – МАЙБУТНЯ ПРОФЕСІЯ НАШИХ СЛУХАЧІВ

У нинішній динамічний час управління організацією є досить складною роботою, яку неможливо виконати лише завдяки стандартним простим схемам управління. Необхідний кваліфікований фахівець, який може вміло керувати організацією, виробничими процесами, а також грамотно розподіляти роботу серед персоналу компанії. Таким фахівцем є адміністратор, який має добре розбиратися у всіх внутрішніх і зовнішніх процесах діяльності підприємства.

Для роботи адміністратором потрібно бути людиною відповідальною, активною, повною рішучості, а також комунікабельною, стриманою і стійкою до стресів. В обов’язки адміністратора входить прийом та реєстрація гостей, бронювання місць, контроль за виконанням прохань відвідувачів, інформування інших служб готелю про те, які клієнти виїхали, а які, навпаки, заселилися. У невеликих готелях адміністратор виконує функції касира, розраховуючись з клієнтами. Він веде ділову документацію, приймає телефонні дзвінки. Серед обов’язкових навичок, якими повинен володіти адміністратор, – знання англійської мови, а в деяких закладах такий працівник повинен володіти щонайменше двома іноземними мовами. У великих готелях на реєстрації можуть одночасно працювати кілька адміністраторів, де у кожного буде свій певний набір обов’язків.

Роботі адміністратора можна навчитись у нашому навчальному закладі. Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості наприкінці минулого року розпочав навчання слухачів групи «А-6». 11 незайнятих громадян, які стоять на обліку в базових центрах зайнятості, виявили бажання оволодіти такою актуальною в наш час професією. Попереду змістовні заняття у кваліфікованих викладачів, цікаві екскурсії у різноманітні заклади, виробниче навчання та виробнича практика у найкращих готелях Івано-Франківська.