ПРОДАВЕЦЬ-АКТУАЛЬНА ПРОФЕСІЯ НАШОГО ЧАСУ

Продавець – один із найпоширеніших видів трудової діяльності. З продавцями ми зустрічаємося повсюдно: у супермаркетах, магазинах, торгівельних кіосках, лотках. Завдяки праці продавців ми маємо можливість придбати товари, яких потребуємо: предмети одягу, побуту, електротовари, техніку ін.

В період розвитку торговельного бізнесу питання професійної підготовки працівників торгівлі набувають особливої актуальності. Нинішній робітник торгівлі це – ініціативна, самостійна, професійно освічена людина.

Оскільки торгівля є найбільш поширеною сферою діяльності, то кваліфіковані продавці потрібні завжди.

Сучасний продавець – це і товарознавець, і психолог, і маркетолог. Серед професійних якостей продавця на першому місці – постійне жадання підвищення добробуту. Хороший продавець повинен хотіти заробляти гроші. У хорошому значенні слова. В цьому йому допоможуть не лише професійні знання, а й віра у власні сили, в успіх, упевненість в успішному продажі. Одним словом, віра у свою роботу.

Таких професійних якостей навчає слухачів Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

На даний час в центрі навчаються 12 слухачів згідно направлень центрів зайнятості області за професією «Продавець непродовольчих товарів». Протягом 5 місяців майбутні продавці вивчатимуть ряд дисциплін, знання яких є необхідною умовою їх успішного працевлаштування. Серед таких дисциплін – товарознавство непродовольчих товарів, організація та технологія торговельних процесів, інформаційні технології, техніка і механізація торговельних розрахунків та ін.

Кваліфіковані викладачі докладатимуть всіх зусиль для того, щоб наші слухачі здобули потрібні знання і стали справжніми професіоналами своєї справи. Адже у теперішній час, коли набувають розвитку різноманітні торгівельні заклади, стати продавцем – це прекрасний старт власної кар’єри.