Home » Історії успіху випускників

Історії успіху випускників

Працелюбність, креативність, високий професіоналізм надали можливість зробити бізнес успішним.

Одним з яскравих прикладів успішної організації підприємницької діяльності за сприяння служби зайнятості є історія підприємця Лілії Юшко із міста Долини.

Лілія звернулася до Долинської районної філії за допомогою у пошуку роботи. Послуга служби зайнятості, яка її зацікавила – це можливість отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності. Маючи навики в роботі і бажання працювати, вирішила спробувати себе і стати підприємцем. Вона отримала необхідні консультації фахівців служби зайнятості, відвідала інформаційний семінар «Як розпочати свій бізнес?», набула необхідних знань із ведення власної справи на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва». Л.Юшко захистила бізнес-план у сфері надання перукарських послуг.

Отримавши одноразову виплату допомоги по безробіттю, вона орендувала робоче місце у перукарні «Леді Ді» і закупила необхідний інвентар. Сучасні стрижки, зачіски, фарбування волосся – усе це приваблює відвідувачів.

Всім, хто розпочинає свою справу, Лілія Юшко бажає бути цілеспрямованими, працювати над собою, наполегливо йти до своєї мети і успіх обов’язково прийде.

 

Співпраця з службою зайнятості та наполегливість – запорука успіху!

Любов Шевчук звернулася до Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського ОЦЗ у пошуку роботи, маючи за плечами 17 років роботи медичною сестрою в стоматологічній клініці.

На одному із семінарів, які проводять фахівці служби зайнятості, дізналася про можливість відкрити власну справу за допомогою служби зайнятості.

Пройшовши курси цільового призначення за напрямком «Менеджмент малого підприємництва», Л.Шевчук отримала необхідні знання із ведення власної справи, склала та успішно захистила бізнес-план на тему «Відкриття та функціонування кафе» і таким чином отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Так, у місті Коломия створилось кафе під оригінальною назвою «Ш.Е.Ф.», де подають смачно приготовлені страви української кухні.

На сьогоднішній день Л.Шевчук не тільки успішний підприємець, вона є успішним роботодавцем, яка створила нові робочі місця та забезпечує роботою сім найманих працівників. І знову ж таки тісно працюючи з Коломийською районною філією, скористалась послугою служби зайнятості відшкодуванням єдиного внеску за створення нового робочого місця.

 

Маючи великий досвід роботи, Богдан Липчук надає послуги у своєму стоматологічному кабінеті.

Організувати власну справу не так вже і просто, тому й охочих стати підприємцем – небагато. З однієї сторони, власний бізнес дає можливість реалізувати власні професійні здібності, працювати за зручним графіком роботи, а з іншої – потрібно багато працювати, приймати інколи ризиковані рішення для того, щоб розвивати власний бізнес. Служба зайнятості багато робить для того, щоб підвищити соціальну активність зареєстрованих безробітних у відкритті власної справи, організовує інформаційні заходи та навчання, надає можливість отримати виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

Можливістю організувати власну справу скористався житель с.Шешори, Косівського району Богдан Липчук. За фахом він стоматолог. Втративши роботу, на початку січня 2019 року за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Косівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Взявши участь у семінарі «Як розпочати свій бізнес?», він прийняв рішення відкрити власну справу.

Майбутній підприємець пройшов курси цільового призначення за напрямком «Основи малого підприємництва», успішно захистив бізнес-план на тему: «Приватний стоматологічний кабінет» та одержав одноразову допомогу по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

 

Наразі вважаю себе успішним відсотків на п’ятдесят. Адже щоб стати успішним стовідсотково, мрію створити мережу АЗС. Обов’язково клієнтам має бути комфортно – планую збудувати також міні-маркет.

Далеко не всім нам вдається зайнятися бізнесом і стати успішними. Адже насамперед передбачаємо в цьому великі ризики: найперше нам потрібен стартовий капітал, вміння зібрати відповідну документацію, зрештою, навіть маємо побачити тих надійних людей, які сформують «хребет» колективу підприємства. І все ж окремим зробити це вдається, як от 27-річному мешканцю Вільхівки Рожнятівського району Івано-Франківської області Андрію Ковпаку.

Він закінчив школу, пройшов строкову службу у Збройних Силах України і …став добровольцем АТО. Бойові дії на Луганщині, як зізнається, ще й як вплинули на його світогляд. Вмить подорослішав, зрозумів не на словах, а на ділі, що таке справжня дружба, самовіддача, любов родини, сім’я.

Повернувшись з «гарячої точки», Андрій прийняв рішення продовжити навчання. Обрав заочну форму в юридичному інституті Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Якийсь час працював юрисконсультом, а після ліквідації підприємства в пошуку роботи звернувся до Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

На інформаційному семінарі «Як розпочати свій бізнес?» він дізнався про можливість започаткувати власну справу. Вирішив відкрити газову автозаправку. Відтак успішно пройшов профдіагностичне тестування і був скерований на професійне навчання за напрямком «Основи малого підприємництва» в Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Під час навчання здобув знання, необхідні для ведення бізнесу, написав і успішно захистив бізнес-план та отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. За отримані кошти було придбано обладнання для заправки. І саме ці кошти склали його перший стартовий капітал.

Вже зараз у нього працює газова та бензинова АЗС. Суттєвим є те, що підприємець не призупинив співпрацю із службою зайнятості – усіх шестеро працівників фірми допомогли знайти у Рожнятівській районній філії.

 

Розпочавши власну справу, я стараюся надавати послуги на високому рівні, коректно поводжуся із замовниками.

Я, Руслана Овсеєнко, народилася 19 жовтня 1974 року в місті Калуші Івано – Франківської області. За освітою економіст. Працювала кореспондентом на Калуському міському телебаченні.

Після звільнення з роботи звернулася до Калуського міськрайонного центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні. Неодноразово замислювалася над думкою розпочати власний бізнес, тим самим реалізувати свої перспективні ідеї. Зареєструвавшись в центрі зайнятості, як шукач роботи, на профінформаційному семінарі дізналася про таку послугу, як надання одноразової допомоги по безробіттю для організації власної справи.

Проаналізувавши сферу надання фото послуг, я прийшла до висновку, що цей ринок є незаповнений і перспективний. Вагомими аргументами для прийняття рішення займатися власною справою стали можливість повної реалізації свого потенціалу та самостійне планування свого майбутнього.

За направленням служби зайнятості прослухала курс за напрямом «Основи малого підприємництва», розробила та успішно захистила бізнес – план на тему: «Фото послуги».

Одноразова виплата допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю та власні заощадження допомогли мені реалізувати власну мрію. Успішно здійснюю підприємницьку діяльність і своєю роботою дуже задоволена, стала більш матеріально забезпеченою.

Успіхом у розпочатій справі, передусім, завдячую фахівцям Калуського міськрайонного центру зайнятості, які надали реальну допомогу та підтримали мене.

Майбутнім підприємцям рекомендую правильно вибрати напрямок свого бізнесу та бути наполегливим у досягненні своєї мети. В побажаннях безробітним громадянам, які вирішили започаткувати власний бізнес, раджу визначити чітку стратегію майбутньої діяльності, бути рішучими та наполегливими.