Різноманітні напрямки співпраці

Різноманітні напрямки співпраці

Весняно-польові роботи – напружений і відповідальний етап агропромислового виробництва. Наступила весна і аграрії розпочинають виводити сільськогосподарську техніку для робіт у полі.  Добре підготовлені сільськогосподарські машини є важливою запорукою доброго врожаю. Таку справу мають вести й добре підготовлені спеціалісти-аграрії, і, звичайно, тут необхідні професійні знання.

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонує курси цільового призначення за  різноманітними напрямами, в переліку яких  є напрями і сільськогосподарського характеру, що дозволяє безробітним підвищувати кваліфікацію у цій галузі.

Приємно відзначити, що уже кілька років поспіль навчальний заклад успішно співпрацює із центрами зайнятості сусідніх областей, зокрема, на даний час налагоджена співпраця з Тернопільським та Чернівецьким  обласними центрами зайнятості. Для підготовки аграріїв до весняно-польових робіт Бучацька, Ланівецька, Монастириська, Борщівська, Підгаєцька, Заліщицька районні філії Тернопільського ОЦЗ успішно проводять підвищення кваліфікації безробітних за напрямами «Основи охорони праці та правове регулювання трудових взаємовідносин на підприємстві АПК», «Техніка безпеки під час роботи на розсівних машинах», «Безпечне ведення робіт в сільськогосподарській галузі», «Дотримання безпечного ведення робіт на підприємстві», «Основи технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки», «Обробка землі», «Вирощування овочевих культур» тощо. Також для безробітних цієї області виявились актуальними напрями «Новітні технології виробництва цегли», «Особливості виготовлення та укладання бетонної суміші», «Технологічні особливості виготовлення тротуарної плитки». У Чернівецькій області безробітні підвищують кваліфікацію на курсах цільового призначення за «Новітні технології виробництва цегли».

Така співпраця потребує постійного оновлення та розроблення робочих навчальних планів та програм, адже  знання, отримані при вивченні предметів професійно-теоретичної підготовки «Основи агрономії», «Технологія обробітку грунту», «Технологія внесення добрив», «Зберігання сільськогосподарської техніки», «Приймання та обкатка машин» та ін., а також «Новітнє обладнання для цегельних заводів», «Новітні технології виробництва цегли», «Автоматизоване виробництво цегли», «Технологія виготовлення тротуарної плитки» тощо допоможуть їм як під час роботи у полі, так і в процесі роботи на виробництві цегли чи укладання тротуарної плитки.