Розпочали навчання майбутні підприємці

Розвиток малого бізнесу є одним із джерел наповнення доходної частини міського бюджету, створення нових робочих місць і, відповідно, вирішення проблеми зайнятості населення. Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості вносить свою лепту у цю справу, проводячи навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

24 лютого поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочали навчання слухачі групи «ОМП-198», які, перебуваючи на обліку у філіях обласного центру зайнятості, скористались можливістю відкрити власну справу. Однією з умов започаткування власного бізнесу в даному випадку є навчання на десятиденних курсах за вказаним напрямом та складання бізнес-плану майбутньої підприємницької діяльності. Також важливо зазначити, що після успішного захисту свої бізнес-ідей слухачі  отримають одноразову виплату допомоги по безробіттю.

Кваліфіковані викладачі на заняттях допоможуть слухачам оволодіти знаннями з основ управління власним бізнесом, правових основ підприємницької діяльності, оподаткування та спрощених систем обліку та звітності тощо. У процесі навчання особлива увага відводиться бізнес-плануванню у малому підприємництві та сучасному маркетингу малого бізнесу.