Перспективи професійної підготовки та перепідготовки дорослого населення

23 грудня 2019 року відбулась професіографічна екскурсія для безробітних міського центру зайнятості в Івано-Франківського центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Екскурсанти ознайомились із оновленою матеріально-технічною базою, переліком професій, за якими здійснюється підготовка слухачів, умовами та перебігом навчання.

Професійне навчання дорослого населення дозволяє зменшити тривалість безробіття, підвищує шанси працевлаштування на робоче місце, що відповідає інтересам, здібностям та досвіду особистості.

В ЦПТО ДСЗ створені всі необхідні умови для навчання та підвищення професійно-кваліфікаційного рівня потенційних слухачів за професіями: «Покоївка», «Адміністратор», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів», «Касир торговельного залу», «Молодша медична сестра з догляду за хворими», «Оператор котельні», «Машиніст (кочегар) котельні». В ході екскурсії вносились свої пропозиції щодо розширення переліку професій в центрі, оскільки навчання в ЦПТО – це чудова можливість підвищити конкурентоспроможність та професійну мобільність, змінити свій соціальний статус.