Розпочали навчання майбутні молодші медсестри з догляду за хворими

Розпочали навчання майбутні молодші медсестри з догляду за хворими

Нещодавно у Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ розпочали навчання слухачі групи «ММС-4» за професією «Молодша медична сестра з догляду за хворими».

Професія молодшої медичної сестри з догляду за хворими не менш складна і відповідальна, ніж інші «медичні» професії. Справжній спеціаліст у цій сфері має відмінно знати не лише теорію своєї роботи, а й бути відмінним практиком. Тому слухачі навчатимуться професійному догляду за хворими  на заняттях професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки впродовж трьох місяців.

За великим рахунком успіх лікування хворих залежить від кропіткої, нелегкої праці молодшої медичної сестри, від її уваги, привітливого ставлення до пацієнта, її доброго серця. Саме молодша медична сестра з догляду за хворими забезпечує чистоту та охайність хворих і приміщення, годує тяжкохворих і приймає участь у їх транспортуванні, проводить зміну постільної і натільної білизни, стежить за використанням і зберіганням предметів догляду за хворими тощо.

Кваліфікація «Молодша медична сестра з догляду за хворими» присвоюється слухачам за підсумками державної кваліфікаційної атестації, документом про закінчення навчання є свідоцтво про присвоєння робітничої професії «Молодша медична сестра з догляду за хворими».