Підготовка спеціалістів для обслуговуання котелень

Підготовка спеціалістів для обслуговуання котелень

У Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості впродовж перших осінніх місяців проходить активна підготовка спеціалістів з обслуговування котелень.

Професія оператора котельні є особливо актуальною перед початком опалювального сезону. У різноманітних закладах, установах, організаціях встановлені котельні із сучасним обладнанням в залежності від системи опалення. Обслуговувати їх повинен спеціаліст із відповідними знаннями та навичками.

Навчаючись на курсах підвищення кваліфікації за напрямами «Навчання і повторна перевірка знань оператора котельні», «Навчання і повторна перевірка знань машиніста (кочегара) котельні», «Навчання і повторна перевірка знань оператора та машиніста (кочегара) котельні» слухачі здобувають знання про роботу котлів, вивчають правила поводження з устаткуванням котельні, навчаються «розуміти» контрольно-вимірювальні прилади тощо.

Підготовка спеціалістів з обслуговування котелень проводиться у співпраці не лише з регіональними філіями ОЦЗ. Приємно відзначити, що посвідчення про підвищення кваліфікації щодо обслуговування котельних установок уже отримали понад 250 слухачів  із Тернопільської (м.Бережани, м.Козова, м.Заліщики, м.Гусятин, м.Борщів) та Чернівецької (м.Хотин) областей. Загалом Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості видав посвідчення про підвищення кваліфікації щодо обслуговування котельних установок понад 670 особам.