10-літній ювілей з дня створення навчального закладу

10-літній ювілей з дня створення навчального закладу

Сьогодні 27 серпня 2019 року Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості святкує свою першу 10-ту річницю з дня створення.

Час швидко минає… На початку це був маленький, але  дуже дружній колектив. Ми всі поміщалися в одному кабінеті Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Найперші працівники: Світлана Сурмачевська, Назар Романов, Оксана Водвуд. Трохи пізніше в колектив прийшли Оксана Йосипівна Мількіна, Ірина Куляка, Уляна Шуфлад. Для декого із них наш навчальний заклад став першим робочим місцем і першим записом у трудовій книжці.

Як щиро ми раділи отриманій першій ліцензії, першому випуску наших слухачів.

З того часу в Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ відбулося багато позитивних змін і щодо його розвитку як навчального закладу, так і щодо змін у трудовому колективі.

За цей час отримано 8 ліцензій за професіями адміністратор, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, касир торговельного залу, покоївка, оператор котельні, машиніст (кочегар) котельні, молодша медична сестра з догляду за хворими.

У 2016 році Івано-Франківський центр ПТО ДСЗ атестований щодо здійснення підготовки кваліфікованих робітників за професіями адміністратор, касир торговельного залу, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів. На даний час йде процес атестації ще 3 професій – покоївка, оператор  котельні, машиніст (кочегар) котельні.

Перевагою навчання у Центрі є не лише отримання нової професії, а й можливість підвищити кваліфікацію. Навчальний заклад постійно приділяє особливу увагу наближенню освітніх послуг до місць проживання безробітних з метою забезпечення доступу до професійного навчання мешканців віддалених районів та сіл області.

Впродовж 10-ти років навчальний заклад закінчили 227 адміністраторів, 88 покоївок, 54 агенти з організації туризму, 199 продавців продовольчих товарів, 156 продавців непродовольчих товарів, 125 касирів торговельного залу, 57 молодших сестер з догляду за хворими, 158 операторів котелень, 79 машиністів (кочегарів) котелень. Всього – 1143 слухача отримали робітничі професії. Щодо навчання безробітних на курсах цільового призначення за різноманітними напрямками – підвищили кваліфікацію 19803 особи. Починаючи з 2018 року навчальний заклад використовує елементи дуальної форми навчання слухачів, надає платні освітні.

Важливо відзначити, що ми  успішно співпрацюємо з колективами служби зайнятості сусідніх областей – Тернопільської, Хмельницької, Закарпатської, Чернівецької.

Найважливіше, що успіхи навчального закладу неможливі без професійного та організованого колективу. Це стосується кожного працівника, оскільки сумлінна праця кожного вливається в успіх цілого колективу. В цей день хочу щиро подякувати усім працівникам, які були із нами в той чи інший період часу. А також висловити слова вдячності усім педагогічним працівникам інших навчальних закладів, які співпрацюють із нами за цивільно-правовими договорами. Всі разом ми створюємо історію нашого закладу.

Дорогі друзі, колеги, вітаю всіх нас із 10-літнім ювілеєм Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Зичу всім міцного здоров’я, творчого натхнення, життєвої енергії, родинного благополуччя, успішної праці та мирного неба над головою.

 

З повагою, Марія Гопайнич – директор Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості